HIV İlaçları Virüsten Korunmada "Müthiş Bir Etki" Sağlıyor - Son Dakika
Dünya

HIV İlaçları Virüsten Korunmada "Müthiş Bir Etki" Sağlıyor

HIV İlaçları Virüsten Korunmada "Müthiş Bir Etki" Sağlıyor

Araştırmalar, HIV ilaçlarının hem korunmayı artırdığını hem de enfeksiyondan sonra semptomların tedavisinde kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

14.07.2011 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Araştırmalar, HIV ilaçlarının hem korunmayı artırdığını hem de enfeksiyondan sonra semptomların tedavisinde kullanılabileceğini ortaya çıkardı. Bağışıklık sistemini zayıflatarak AIDS'e yol açan HIV virüsünden korunma düzeyinin ilaçla artırılabileceği bildirildi.

Afrika'da gerçekleştirilen iki yeni araştırmaya göre, HIV ilaçları korunmayı artırırken, enfeksiyondan sonra da semptomların tedavisinde kullanılabiliyor.

BBC'nin yansıttığı Afrika'da gerçekleştirilen iki yeni araştırmada, HIV ilaçlarının hem HIV virüsünden korunmayı artırdığını, hem de enfeksiyondan sonra semptomların tedavisinde kullanılabileceğine dikkat çekilirken, Dünya Sağlık Örgütü'nün bu çalışmaların HIV virüsünün bulaşmasından korunmak için "muazzam bir etkisinin" olabileceğini vurguladığı belirtiliyor.

ABD'nin Washington Üniversitesi'nde yürütülen Kenya ve Uganda'dan yarısının HIV virüsü taşıdığı yaklaşık 5 bin çiftin incelendiği birinci araştırmada, enfeksiyon taşımayan üç gruba, her gün bir HIV ilacı, iki HIV ilacı birleşimi ya da etkisiz bir ilaç türü olan placebo veriliyor.

Roma'da gerçekleştirilen AIDS konferansında sonuçları değerlendirilen araştırmada, bir ilaç alan grubun yüzde 62'sinde, iki ilaç alan grubun yüzde 73'ünde placebo alan gruba göre HIV enfeksiyonunun azaldığı belirtiliyor.

ABD Hastalık Kontrol Merkezi'nde yürütülen, HIV virüsü taşımayan bin 200 heteroseksüel kadın ve erkeğin incelendiği ikinci araştırmada ise, katılımcıların günde iki tane HIV ilacı ya da placebo aldığı belirtiliyor.

Araştırma sonucunda, katılımcıların yüzde 63'ünün HIV virüsü kapma riskinin düştüğüne dikkat çekilerek, daha önce yapılan bir araştırmanın iki HIV ilacı almanın gay ve biseksüel erkeklerde enfeksiyon riskini yüzde 44 azalttığı ifade ediliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya HIV İlaçları Virüsten Korunmada 'Müthiş Bir Etki' Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement