Hopa Tso Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Hopa Tso Meclis Toplantısı

Artvin Valisi Cirit: "Hopa'nın hem Artvin ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine hizmet sektörü anlamında yapmış olduğu katkıdan dolayı büyük memnuniyet duymaktayım"

08.11.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, " Hopa'nın hem Artvin ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine hizmet sektörü anlamında yapmış olduğu katkıdan dolayı büyük memnuniyet duymaktayım" dedi.

Cirit, Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Artvin ve ilçelerinde ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı yaklaşık 2 bin 500 üye bulunduğunu belirterek, "Hopa'nın hem Artvin ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine hizmet sektörü anlamında yapmış olduğu katkıdan dolayı büyük memnuniyet duymaktayım" diye konuştu.

Hopa Limanı ve Sarp Kara Hudut Kapısı'nda gümrük işlemleri gerçekleştirildiğini ifade eden Cirit, "2012 yılında Artvin olarak ilimize kayıtlı firmalarca 73 milyon dolarlık ithalat, 77 milyon dolarlık da ihracat yapıldı. Rakamlar gösteriyor ki ihracat kalemleri olarak Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu veriler bizleri oldukça memnun ediyor" dile getirdi.

Cirit, Artvin'in ve sahildeki ilçelerin önünü kapayan en önemli hususun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunmaması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"OSB konusundan sizlerin başvurusunu aldık. Bu konuda valilik olarak çalışma yürütüyoruz. OSB olmayan Türkiye'de iki ilden biriyiz. Bu illerden biri Hakkari diğeri ise Artvin. Bitlis, Rize, Aksaray ve Giresun'da ise OSB çalışmaları devam ediyor. Yakın zamanda sizlerin sunduğu veriler ve bizlerin üzerinde çalıştı hususlarla ilgili olarak bakanlığımızda sunum gerçekleştirip, sahada görmelerini sağlayacağız. Sıkıntı yaşadığınız her konuda sizlerin ve vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bizler burada gelip geçiciyiz ama sizler kalıcısınız. Sizler ilinize hizmet üretirken aynı zamanda ülkemize artı değer sunuyorsunuz ve aynı zamanda vergi ödeyerek birçok işçinin istihdamına olanak sağlıyorsunuz."

Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise odanın faaliyetleri ve ilçenin ticaret hacmi ile ilgili bilgi verdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hopa Tso Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement