Hz. Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1373. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Hz. Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1373. Yıl Dönümü

Hz.Hüseyin'in Kerbela'da bulunan türbesinin sancağı Kars'ta sergileniyor.

23.11.2012 14:20

Hz. Hüseyin'in Kerbela'da bulunan türbesinin sancağı Kars'ta sergileniyor.

Kars Valisi Eyüp Tepe, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Osman Uçar ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Ehlibeyt Derneği tarafından Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin 1373. yıl dönümü dolayısıyla Valilik binası önünde kurulan aşure çadırını ziyaret etti.

Türkiye'de ilk olarak Sultanahmet Meydanı'nda sergilendikten sonra Kars'a getirilen sancağı inceleyen Vali Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu tip organizasyonları önemsediklerini söyledi.

Kars'ta vatandaşların dostça ve kardeşçe bir arada yaşadığını ifade eden Tepe, "Kentte birlik ve beraberliğin artması konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız büyük emek sarf etmişler ve sancağı kentimize getirmişler. Bu sancağın buraya getirilmesi Kars'ın bir zenginliği" dedi.

Ehlibeyt Derneği yöneticisi Kasım Erdem de sancağın Hz. Hüseyin'in Kerbela'da bulunan türbesinin sancağı olduğunu belirtti.

Sancağın 1 yıl boyunca türbe üzerinde dalgalandıktan sonra Muharrem ayının birinci gününde törenle indirilerek, her yıl bir ülkeye gönderildiğini anlatan Erdem, "Sancak bu yıl Türkiye'ye geldi ve Sultanahmet Meydanı'nda sergilendi. Daha sonra çabalarımız neticesinde Kars'a getirdik. Kars halkının ziyaretine sunduk" diye konuştu.

Erdem, ziyaretin ardından Vali Tepe, Uçar ve Çakmak'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hz. Hüseyin'in Şehit Edilişinin 1373. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement