Iaa Hannover 64. Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı - Son Dakika
Ekonomi

Iaa Hannover 64. Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı

Iaa Hannover 64. Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı

Hasan Arslan - Ford Otosan'ın Kocaeli tesislerinde ürettiği Transit ailesinin yeni üyelerinden Transit Custom, "2013 Yılın Ticari Aracı" seçildi.

19.09.2012 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Arslan - Ford Otosan'ın Kocaeli tesislerinde ürettiği Transit ailesinin yeni üyelerinden Transit Custom, "2013 Yılın Ticari Aracı" seçildi.

Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip İnönü fabrikasında üretilen Ford Cargo 1846T ise "2013 Yılın Kamyonu" kategorisinde üçüncü oldu.

Yeni Transit ve geliştirilmesi Kocaeli'nde yapılan Yeni Transit Connect, Almanya'da başlayıp, 27 Eylül'e kadar sürecek IAA Hannover 64. Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda ilk defa sergileniyor.

Ayrıca fuarda, global Ford'un ticari araç üssü olarak konumlandırılan Ford Otosan'ın Kocaeli tesislerinde üretilen Transit ailesinin yeni üyeleri Tourneo Custom ve Transit Custom da yer alıyor.

Fuarın basın açılışında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün,

"One Ford" stratejisi doğrultusunda, Ford Otosan'ın 45 yıllık mühendislik birikimiyle üretilen Transit ailesinin pazar liderliklerini perçinleyeceğini kaydetti.

"Aldığımız ödüller bizi daha da güçlendiriyor" diyen Yenigün, giderek yükselen Ar-Ge gücü ve güçlü mühendislik kabiliyetleri ile Ford Otosan olarak Ford dünyasının ürün geliştirme ve üretiminde çok önemli ve özel bir konumda yer almaktan gurur duyduklarını belirtti.

Yenigün, "Ford'un yeni marka söylemi 'Go Further'a uygun olarak biz de ticari araç ürün gamımızla 'Daha ileri' diyoruz. Sadece ticari araç üretiminde değil Ar-Ge ve mühendislikte, ihracat büyümemizde ve ürünlerimizdeki teknolojilerde de daha ileriyi hedefliyoruz" dedi.

Yeni Transit ile birlikte Transit ekonomisini büyüttüklerini belirten Yenigün, Ford Otosan olarak halihazırda Türk yan sanayisinden yılda 1,5 milyar avroya yakın alım yaptıklarını bildirdi.

Yenigün, bununla beraber, Türk yan sanayisini desteklemeyi ve birlikte büyümeyi sürdürdüklerini dile getirerek, sadece Transit Custom ve Tourneo Custom modelleri için 150 milyon dolarlık yan sanayi yatırımında daha bulunduklarını kaydetti.

Üretimlerinin yüzde 70'ini 5 kıtada 75 ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son 5 yıl içerisinde net ihracat fazlamız 2,269 milyar doları buldu. Türk otomotiv sektörü özelinde bakıldığında yılın ilk 6 ayında 1,157 milyon dolarlık ihracat fazlası olduğu görülüyor. Gururla söyleyebilirim ki bu rakamın yüzde 56'lık bölümü Ford Otosan'a ait. Daha ileriyi hedefleyen bir sanayi kuruluşu olarak ihracat pazarlarımızı kısa süre içerisinde 113 ülkeye çıkartmayı planlıyoruz.

Tamamen Türk mühendisi ve işçisinin emeğiyle geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz Transit Custom'un '2013 Yılın Ticari Aracı' olmasının yanı sıra Ford Cargo 1846T modelimizin de '2013 Yılın Kamyonu' kategorisinde 3. seçilmesinden büyük onur duyduk."

Yenigün, 25 yıldır düzenlenen "Yılın Ticari Aracı" ödüllerinde Yeni Ford Transit Custom'ın 133 kişilik jüri üyesinin 117'sinden tam puan alarak, bir ilki gerçekleştirdiğini kaydetti.

-Yeni Transit 2013'ün son çeyreğinde...-

Yeni nesil global Transit ticari araçlarının başlangıcını simgeleyen Yeni Transit, 2013'ün son çeyreğinde mevcut Transit'in yerini alacak. Yeni Transit, 2013 yılı sonlarında Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer önemli pazarlar da dahil altı kıtada satışa sunulacak.

Yeni Transit'te Ford'un son binek otomobillerinde görülen çok sayıda kullanışlı özellik ve sürücü destek teknolojilerini de seçebiliyor. Bunlar arasında Ford SYNC, sesli kullanılabilen Acil Durum Destekli araç iletişim sistemi, Arka Görüş Kamerası, Adaptif Hız Sabitleyici ve Şeritten Ayrılma Uyarısı da bulunuyor.

Bu yıl içerisinde ekim ayının ikinci haftasından sonra satışa sunulacak olan Gölcüklü Yeni Transit Custom ve Tourneo Custom, mühendisliği Ford Otosan tarafından yapılan 2.2 litre Duratorq TDCi dizel motorun geliştirilmiş versiyonlarıyla sunulurken Otomatik Start/Stop sistemi ile mevcut Transit'e göre yüzde 8 oranında daha ekonomik yakıt kullanıyor.

Ford'un ECOnetic teknolojileri, sesle kumanda edilen SYNC araç içi bağlantı sistemi, Acil Durum Desteği, Gelişmiş Güvenlik Sistemleri, Geri Görüş Kamerası, Şeritten Ayrılma Uyarısı ve Sürücü İkazı gibi akıllı teknolojileri de, bu yeni araçlarla birlikte pazarda yerini alacak.

-Yeni Transit Connect-

Mühendisliği yine Ford Otosan'a ait olan Yeni Transit Connect, "One Ford" ürün stratejisi doğrultusunda Avrupa, Kuzey Amerika ve diğer dünya pazarları için geliştirildi. Yeni Transit Connect 2013 yılı sonlarında satışa sunulacak.

Avrupa'daki motor ailesinde, 75, 95 ve 115 PS versiyonlarıyla son derece verimli 1.6 litre Duratorq TDCi dizel ve yeni 2012 "Yılın Uluslararası Motoru" 1.0 litre EcoBoost benzinli motor ve ayrıca altı vitesli otomatik şanzımanla sunulan, çok beğenilen 1.6 litre EcoBoost motorun bir versiyonu sunuluyor.

Ford Transit Corier ise 2014 yılının Mart ayında satışa sunulacak.

-43 bin 750'den başlıyor-

Transit ailesinin üyesi Transit Tourneo Custom Van 43 bin 750 liradan, Tourneo Costom minibüs 59 bin, Torneo Costom Combi ise 50 bin 670 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yayıncı: Affan Kulunyar - HANNOVER

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Iaa Hannover 64. Uluslararası Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement