İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

İç Güvenlik Paketi" TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a, 2 birleşim geçici olarak Meclis'ten çıkarma cezası verildi.

05.03.2015 05:29

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a, 2 birleşim geçici olarak Meclis'ten çıkarma cezası verildi.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yaklaşık bir saatlik aranın ardından, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri için birleşimi yeniden açtı.

Mumcu, MHP'li Türkkan'ın oturum kapanmadan önce söylediği sözlerin, İçtüzüğün 161. maddesinde (Görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanına, TBMM'ye, TBMM Başkanı'na, Başkanlık Divanına, Başkanlık görevini yerine getiren Başkanvekiline hakarette bulunmak, sövmek veya onları tehdit etmek yahut Türkiye Cumhuriyeti'ne veya onun anayasa düzenine sövmek) belirtilen unsurları içerdiği için, Türkkan'a, İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Mumcu, Türkkan'a 2 birleşim geçici olarak çıkarma cezası verilmesini teklif edeceğini belirterek, isterse Türkkan'ın kendisini savunabileceğini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Biz de bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Bu ifadelerin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söylüyorum. Sehven söylenmiş sözlerdir ve onur kırıcıdır. Kendisi şu anda da Genel Kurul'da değildir" diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamayla, MHP'li Türkkan'a 2 birleşim Meclis'ten geçici olarak çıkarma cezası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İç Güvenlik Paketi' TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muammer: bunlar milletin ve adamı olamaz ve bunlardan devlet adamıda olmaz kınıyorum 0 0 Yanıtla

Advertisement