İçinden Roman Geçen Sokak - Son Dakika
Güncel

İçinden Roman Geçen Sokak

İçinden Roman Geçen Sokak

İlk kez bir roman, hikayenin geçtiği sokakta tanıtıldı.

08.05.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez bir kitabın tanıtımı, romandaki hikayenin geçtiği sokakta yapıldı. Yazar Ahmet Ümit'in son romanı "Sultanı Öldürmek" kitaptaki hikayenin geçtiği Şişli Hanımefendi Sokak'ta okurlarıyla buluştu.

Şişli Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Ahmet Ümit okurlarıyla bir araya gelerek son romanı "Sultanı Öldürmek" adlı kitabı imzaladı. Düzenlenen etkinlik kapsamında, Şişli Hanımefendi Sokak'ın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Sokakta düzenlenen kokteylin ardından, yazar Ahmet Ümit romanından bir bölümü okudu ve okurları için kitap imzaladı.

Hanımefendi Sokak'ta düzenlenen etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve gazeteci Mehmet Barlas'ın yanı sıra Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Selim İleri gibi edebiyat dünyasının önde gelen isimleri katılarak Ahmet Ümit'e destek verdi. Mustafa Sarıgül, Şişli Belediyesi olarak çok önemli bir kültürel etkinliğe evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Değerli dostum Ahmet Ümit'e, böylesine önemli bir eseri bize ulaştırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bu roman aynı zamanda yakın tarihimizle ilgili birçok konuya da ışık tutuyor. Bu açıdan da mutlaka okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Şişli Belediyesi olarak bundan sonra da sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İçinden Roman Geçen Sokak

Ahmet Ümit'in son romanı "Sultanı Öldürmek" günümüzde işlenen bir cinayetten yola çıkarak Fatih Sultan Mehmet'in yaşamına uzanan heyecan dolu bir serüveni konu alıyor. Romanın baş kahramanlarından tarih profesörü Nüzhet Özgen, Şişli Hanımefendi Sokak'ta yaşamaktadır. Romandaki gizemin çözümünde de aynı sokaktaki Sahtiyan Apartmanı önemli rol oynuyor. Şişli'nin en köklü yerleşim birimlerinden olan Hanımefendi Sokak, ilçenin karakteristik özelliklerini taşıyan seçkin bir sokak. Hanımefendi Sokak'ı ve apartmanlarını romanına taşıyan Ahmet Ümit'in evi de Şişli'de bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İçinden Roman Geçen Sokak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement