İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nogay Türklerini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nogay Türklerini Kabul Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nogay Türklerini Kabul Etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Nogay Türkleri derneklerinin çalışmalarını takdirle, yakından takip ediyorum " dedi.

17.10.2018 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu makamına davet ettiği Arslanbek Sultanbekov'u konuk etti. Türk dünyasının tanınan ve sevilen sanatçısı Arslanbek Sultabekov'un yanısıra Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Dernek Başkanı ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aktürk'ü de kabul eden Soylu, Nogay Türkleri derneklerinin çalışmalarını takdirle ve yakından takip ediyorum dedi.

Soylu, " Arslanbek Sultanbekov'a teşekkür ediyorum "

Arslanbek Sultanbekov ile sohbet eden Soylu, " Dombıra " parçasının Türkiye'de ve Türk dünyasında insanlara farklı ve coşkulu duygular yüklediğini söyleyerek Arslanbek Sultanbekov'ayaptığı eserler için teşekkür etti. Arlanbek Sultanbekov'un Orta Asya ve Türkiye arasında yaptığı müziklerle güçlü bir köprü kurduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini tanımaktan mutlu olduğunu belirtti.

Norveç ve Hollanda, Nogay Türkleri futbol takımına vize vermedi

Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Ömer Aktürk ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti. Aktürk, Nogay Türkleri Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın 4. sünü bu yıl Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Hollanda Nogay Vakfı ile birlikte, 8 ülkenin katılımı ile yaptıklarını ancak, Türkiye'deki Nogay Türkleri Edige Han Futbol Ligi şampiyonu olan ve Türkiye'yi Hollanda'da temsil edecek olan takıma Hollanda'nın vize vermediğini belirtti. Geçen yıl Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan Nogay Türkleri Uluslararası Futbol Şampiyonasına da Türkiye ekibinin, vize verilmediği için katılamadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu söyleyerek, Avrupa'daki soydaşlarımızın Türkiye ile bağlarının bu tarz organizasyonlarla güçlü kalacağını belirtti. Ayrıca Norveç ve Hollanda'nın vize vermemesi olayında da bilgimiz olsaydı gerekli çalışmaları yapardık dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nogay Türklerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement