İdyros Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Güncel

İdyros Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Başladı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki İdyros Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı.

05.08.2017 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesindeki İdyros Antik Kenti'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı.

Kemer Koyu, Ayışığı Parkı ve Kemer Balıkçı Barınağı arasında yer alan antik kentte, 21 kişiden oluşan ekip ile kazılar başladı. Kazı çalışmalarının ilk etabı yıl sonuna kadar sürecek.

Çalışmalarda bilimsel danışmanlığı Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Karademir ve alan koordinatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz yapıyor.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer'de çok sayıda tarihi ve kültürel yapı bulunduğunu, bunlardan birinin de İdyros Antik Kenti olduğunu söyledi.

Antik kentin en önemli özelliklerinden birinin ilçe merkezinde yer alması ve ulaşımın kolay olmasının olduğunu ifade eden Feslihan, kent ile ilgili daha önce projelendirme çalışmaları yapıldığını dile getirdi.

Kaymakam Feslihan, antik kentin geçmişte koruma altına alındığını hatırlatarak, "Çalışmalarla turizme katkı sağlanması amaçlanıyor. Kent, geniş bir alana yapıldığı için kazı çalışmaları uzun zaman alacak. Atılan bu ilk adım çok önemli." dedi.

Kazılar devam ettikçe farklı tarihi buluntuların da ortaya çıkacağını belirten Mustafa Cihad Feslihan, "İdyros Antik Kenti'nde Roma ve Bizans izleri var. Bizans dönemine ait kilise kalıntıları zaten biliniyor. Kazılar devam ettikçe daha fazla tarihi buluntuların ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Kazı çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

İdyros Antik Kenti, Likya bölgesi sınırları içerisinde kalan ve konumu itibarıyla liman kenti olma özelliği taşıyor.

İdyros'un denize çok yakın olması nedeniyle Akdeniz'de ticaret yapan denizcilerin uğrak noktası olarak kullanıldığı düşünülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İdyros Antik Kenti'nde Kazı Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement