İki Böbrek Hastasına Eşlerinden 'Çapraz Nakil' - Son Dakika
Güncel

İki Böbrek Hastasına Eşlerinden 'Çapraz Nakil'

İki Böbrek Hastasına Eşlerinden \'Çapraz Nakil\'

Bursa'da özel bir hastaneye böbrek nakli için başvuran 47 yaşındaki Ramazan Aksoy ile 65 yaşındaki Yusuf Ulusoy, eşlerinden 'çapraz nakil' ile sağlıklarına kavuştu.

26.01.2013 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da özel bir hastaneye böbrek nakli için başvuran 47 yaşındaki Ramazan Aksoy ile 65 yaşındaki Yusuf Ulusoy, eşlerinden 'çapraz nakil' ile sağlıklarına kavuştu. Ramazan Aksoy'un eşi Ayşe böbreğini Yusuf Ulusoy'a, Ulusoy'un eşi Safiye Ulusoy da böbreğini Ramazan Aksoy'a verdi. Prof. Dr. Bülen Oktay başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği 'çapraz nakil' operasyonu 16 saat sürdü.

Böbrek yetmezliği teşhisi konulan emekli işçi Yusuf Ulusoy haftanın belirli günleri Bursa'da, kamu kuruluşunda işçi olarak çalışan Ramazan Aksoy ise Balıkesir'in Bandırma ilçesinde diyalize giriyordu. Evli ve 1 çocuk babası Yusuf Ulusoy ile evli ve 3 çocuk babası Ramazan Aksoy'un sağlıklarına kavuşabilmesi için böbrek nakline karar verildi.

Ulusoy ve Aksoy, uzun süre böbrek nakli için bağış bekledi. Eşlerine bağış çıkmayınca Safiye Ulusoy ile Ayşe Aksoy, birer böbreklerini onlara vermek için gönüllü oldu. Özel hastanede yapılan testler sonucu eşlerin doku uyuşmazlığı sorunu çıktı.

Organ nakli görevlileri Ayşe Aksoy'un böbreğinin Yusuf Ulusoy'a, Safiye Ulusoy'un böbreğinin ise Ramazan Aksoy'a uygun olduğu tespit etti. Bunun üzerine getirilen öneriyi kabul eden Ayşe Aksoy böbreğinin birini Yusuf Ulusoy'a, Safiye Ulusoy da bir böbreğini Ramazan Aksoy'a bağışladı.

Özel hastanede geçen çarşamba günü 16 saat süren 'çapraz nakil' operasyonuyla Ayşe Aksoy'un böbreğinin biri Yusuf Ulusoy'a, Safiye Ulusoy'un böbreği ise Ramazan Aksoy'a nakledildi.

Özel hastanede bugün düzenlenen basın toplantısında birbirlerinin eşlerine böbreklerini veren Ayşe Aksoy ile Safiye Ulusoy duygu dolu anlar yaşandı. 'Çaprak nakil' ile sağlıklarına kavuşan Yusuf Ulusoy ile Ramazan Aksoy da "Eşlerimizin sayesinde yaşama döndük. Bizim için büyük fedakarlık yaptılar. Birbirimizin eşiyle böbrek kardeşi olduk" dediler.

'Çapraz nakil' operasyonuyla iki böbrek hastasını sağlığına kavuşturan hastanenin

Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay, Türkiye'de organ bağışı az olduğun için bu tür yöntemlere başvurduklarını söyledi. Prof. Dr. Bülent Oktay, Bursa'da böyle bir nakilin ilk kez gerçekleştiğini söyledi.

SÇ,FK(FK/ESM) - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki Böbrek Hastasına Eşlerinden 'Çapraz Nakil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement