İki HDP'li Vekil PKK'nın Sur Sorumlusunun Cenazesinde Gövde Gösterisi Yaptı - Son Dakika
Güncel

İki HDP'li Vekil PKK'nın Sur Sorumlusunun Cenazesinde Gövde Gösterisi Yaptı

İki HDP\'li Vekil PKK\'nın Sur Sorumlusunun Cenazesinde Gövde Gösterisi Yaptı

Sur'daki çatışmada öldürülen, PKK'nın Sur sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan'ın cenazesine iki HDP'li vekil katıldı. HDP'li Aslan "Gençlerimizle gurur duyuyoruz" dedi.

16.03.2016 13:33  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın, operasyonların tamamlandığı ancak sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur İlçesi'ndeki çatışmada öldürülen, terör örgütü PKK'nın Sur sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan, Batman'da toprağa verildi. Cenaze törenine HDP'li Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile Siirt Milletvekili Besime Konca da katıldı.

SUR'DA ÖLDÜRÜLDÜ, TABUTUN ÖNÜNE ÖCALAN'IN FOTOĞRAFI ASILDI

Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada ölü ele geçirilen, terör örgütü PKK'nın ilçe sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan'ın cenazesi, bugün memleketi Batman'da törenle toprağa verildi. Cenaze namazının ardından Batman Belediyesi Asri Mezarlığı'ndaki törende PKK'lı Cihat Türkan'ın tabutuna, Abdullah Öcalan ve terör örgütünün eski sorumlularının fotoğrafları asıldığı görüldü.


HDP'LİLER TÖRENDE

Törene HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman Belediye Eş Başkanları DBP'li Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile yaklaşık 200 kişi katıldı.

HDP'Lİ VEKİL: ÜZÜNTÜDEN KONUŞMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM

Havai fişeklerin patlatılmasının ardından, burada bir konuşma yapan HDP Batman Milletvekili Aslan, üzüntüsünden dolayı konuşmakta zorluk çektiğini belirtti.


"DİRENİŞİ SÜRDÜREN GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Aslan sözlerini şöyle sürdürü:

"Şu anda konuşmakta zorluk çekiyoruz, çünkü maalesef çocuklarımızı yakıyorlar, infaz ediyorlar. Dün iki kadın arkadaşımızı katlettiler, her türlü ahlaksızlığı, vicdansızlığı halka yapıyorlar. Buna rağmen şehitlerin annesi, babası yine de 'son şehitler olsun' diyor, 'son ölenler olsun' diyor. Öldürüldükçe barış diyoruz ama bunlar daha çok üstümüze geliyor, daha çok katlediyorlar. Böyle bir barbarlık ve vahşet yok. Cizre'deydik, Cizre'yi gördük; 1200'lü yıllarda Moğollar Cizre'yi işgal etti, Moğollar bile bu vahşeti ve barbarlığı yapmadı. Bunlar çıkıp İslam adına ve bunun sömürüsünü yapıyorlar. Yaptıkları dinle, vicdanla, ahlakla ve kanunla hiçbir alakası yoktur. Biz bu direnişi gösteren gençlerimizle, halkımızla gurur duyuyoruz, Allah rahmet etsin."


"ŞEHİDİMİZİN YOLUNDAN YÜRÜYECEĞİZ"

Daha sonra Kürtçe konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca da "Biz şehidimizi yaşatacağız. Onun yolunda yürüyeceğiz" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından PKK'nın Sur sorumlusu Cihat Türkan'ın cenazesi toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İki HDP'li Vekil PKK'nın Sur Sorumlusunun Cenazesinde Gövde Gösterisi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • ömer: orada bulunan kişilerin devletin verdiği sosyal yardımlaşma vakfından aldıkları yardımları yeşil kartları iptal edilsin 51 7 Yanıtla
  • egeli: sizi konuşturanlara yazıklar olsun 46 10 Yanıtla
  • erzurumlu: helal sana verdiğimiz oylar 6 34 Yanıtla
  • vatansevver: inşallah tez zamanda yanına gidersinizde vatan 2 pislikten daha kurtulur 35 4 Yanıtla
  • ADRENALİN: kansızlar Allahtan kormazlar bide utanmadan şehit diyorlar. gerçi doğru onlar çehennem şehitleri. zebani amcalar şimdi onları.... 19 11 Yanıtla
  • 085441: Acaba anneleriniz sizin vatan hainleri olacağınızı bilseydi sizi dogururmuydu 20 7 Yanıtla
  • zaza: Allah'a şükür belasını bulmuş 23 4 Yanıtla
  • D.bakirbağlar: Ve bunlar hala benim vergilerimle maaş alıyor ha....ben diyarbakır lıyım buna dayanamıyorum batıdaki nasıl dayansın 21 0 Yanıtla
  • GERÇEKÇİ: Ben bir diyarbakır olarak şunu söyliyim, halk destek vermediği için pkk halktan intikam almaya çalışıyor. Heryeri cehenneme çevirmeye çalışıyor. daha dün onlarca sivilin aracını yaktılar. pkk yüzünden evlerimizden işimizden canımızdan olduk. Pkk kadar kürt halkına zarar veren başka hiç kimse olmadı. Bu hendenk kazanların hiçbiri kürt değil hiçbirini tanımıyoruz. Güneydoğu halkı huzur istiyor artık yeter yahu. Rabbim asker ve polisimize güç kuvvet versin. Kendi halkını mülteci haline getirdiniz! 19 2 Yanıtla
  • DİYAR SİLVAN: GENÇLERİMİZ RUMETİMİZDİR. 1 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement