İkinci Elde Altın Çağı Başladı! - Son Dakika
Advertorial

İkinci Elde Altın Çağı Başladı!

İkinci Elde Altın Çağı Başladı!

Sıfır otomobil satışları yılın ilk çeyreğinde 90 bin adetleri bile bulamazken, ilk iki ayda ikinci el satışları patladı. Sıfır otomobillere yapılan ÖTV indirimine rağmen ikinci el pazarda 1 milyon ile yine yerini buldu.

12.04.2019 16:59  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

YEREL SEÇİMLERİN BİTMESİ PAZARI HAREKETLENDİRECEK!

Otomerkezi.net Genel Müdürü Muhammed Ali Karakaş;

"Pazarın ilk üç ay bekleme ve izleme dönemiydi. Kararlı kitleler harekete geçerek sektörü hareketlendirdi. Ekonomik dalgalanmalar, faizleri de beklenen düşüşlerin bir türlü gerçekleşmemesi, seçim hareketliliği derken ikinci el pazarı ötelemeye müsait bir portföye sahipti. Artık bu bahaneler ortadan kalktı yeni dönemde pazarın normal dinamiklerine döneceğine inanıyoruz. Ötv indiriminin sonlanmasıyla beraber pazarda daha hareket kazanarak 2018 ile aynı seviyelerde bir kapanış beklediğini ifade etti."

Öte yanda OTOMERKEZİ.NET müşterilerine SÜRPRİZ bir fırsat sunuyor. Otomerkezi'nden ikinci el araç alan HER 10 tüketiciden birinin aracından ALTIN çıkıyor. Aracını teslim aldıktan sonra OTOMERKEZİ yetkilileri tarafından aranan araç sahibi ALTIN hediyesinin aracında saklı olduğu bölmeyi öğrenerek büyük bir sürprizle mutluluk yaşıyor. Bu uygulamayla da şirket ikinci elde altın çağına katkı göstererek kurumsal ikinci el otomobil satışında büyük bir örnek sergiliyor.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

1.İkinci el araç piyasasını kısaca değerlendirir misiniz? Otomotiv sektöründe, ülke ekonomisindeki yeri ve büyüklüğü nedir?

İkinci el araç piyasası ülkemizde hep var olmuş toplumun belli kesimine hitap ederken günümüzde her kesimine sektörel anlamda katkı ve avantaj sağlar hale gelmiş ve sıfır otomobil hacminin genişlemesiyle bambaşka bir noktaya taşınmış. Daha sonra operasyonel kiralama şirketlerinin var oluşundan sonra boyut değişmiştir ve yoluna büyük adımlarla devam edebilir hale gelmiştir.

Diğer yandan ülkemizde iki lokomotif sektör vardır; bunlardan bir tanesi İNŞAAT diğeri OTOMOTİV. Dolayısıyla pazar payı anlamında hızlı döngüye sahip otomotiv inşaat sektörünün varlığından beslenirken inşaat sektöründeki durağanlaşma ne kadar etki etse de otomotiv döngüsel hızını diğer sektörlere göre koruyabilir. Özellikle ikinci elde bu durum daha da pozitif bir hava taşımaktadır. Örneğin; 2019'un ilk çeyreği 1 milyon seviyelerinde kapanmıştır ki bu ikinci el için bu dönemde ekonomik parametreler ve faiz oranlarını da göz önüne aldığımızda gayet iyi bir rakamdır. İkinci el otomotiv sektörünün yönlendirici ve tamamlayıcı unsuru olduğu gibi sıfır otomobil tercihinde de çok önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda ikinci el otomobil sektörün hem rakamsal hem diğer koşullar bakımından büyük bölümünü işgal eder.

2.İkinci el araç piyasasında geleceğe ilişkin beklentileriniz nelerdir?

Sektör çok büyüyecek. İnsanlar tüketim alışkanlığını değiştirecek daha çok kurumsallaşan hizmet odaklı markalar tercih edilecek. Tüketici artık toz toprak ve pazar yeri içinde ikinci el araç almak istemiyor kurum havası olan nezih her derdine çözüm bulduğu; finans, sigortacılık, bakım gibi diğer çözümleri içinde barındıran kurumsallığa dönük ikinci el satış merkezleri organize edilecektir. Dolayısıyla ikinci el sektörde daha başka gözle bakılan bir trend halinde yoluna devam edecek.

3.Bize kısaca dünden bugüne Otomerkezini tanıtır mısınız?

Otomerkezi.net'i 2014'de tam da yukarıda yazdığımız ihtiyaçlar doğrultusunda sektörde 'tek nokta çözüm merkezi' '360 derece hizmet' olarak tanımladığımız prensipler üzerine faaliyete aldık. Çok köklü bir otomotiv şirketinin bu projeyi başlatmış olması benim için çok önemliydi. Yurtdışı yurtiçi tüm sektörel tecrübelerimizi arkadaşlarımızla beraber sentezledik ve kurucusu olmakta bana nasip oldu. Türkiye'de hiç olmayan bir şey başlattık diyebilirim. Etkilerini hemen gördük ve bayilik ağı süratle kuruldu şu an 13 farklı noktada hizmet veren bir Otomerkezi var. Çok hızlı ve kontrollü bir büyüme dönemi geçiriyor. Tüm taleplere cevap veren tüketicinin ekspertiz, km, bakım gibi araç geçmişinin şeffaflıkla sunulduğu, finansal çözümler içeren, vadelendirme seçeneklerinin sunulduğu, değiş tokuş diye bildiğimiz takas sisteminin mükemmel çalıştığı, her aşamada harika hizmet aldığınız samimi ve güven veren bir marka.

4.Hizmetlerinizden ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Bizler sektörde olamayanlarla öne çıktık. Özellikle başlıca 'lastik garantisi' veren ilk firma olduk. 24 ay motor ve mekanik garantisi veren ilk firma olduk. Franchise veren şubeleşen ilk firma olduk. Ekspertizde fark yaratarak TÜVSÜD güvencesini sunduk. Kredilendirme çözümleri olarak finans kuruluşlarıyla yaptığımız anlaşmalar neticesinde 60 aya kadar vade imkanı sunduk. 90 günde iade opsiyonu ile beğenmek ile beğenmemek arasında kalan tüketicinin bu derdini ortadan kaldırdık. 90.gün aynı paraya aracı geri alıyoruz. Otomerkezi noktalarına giren tüketici aracıyla ilgili her şeyini tek noktada halledebileceğini biliyor ve bunun avantajını yaşıyor. Hedefimiz 2020'de 30 noktada olmak daha çok kurumsallaşmak daha çok projeler ile yapılmayan ne varsa yapmak.

5.İkinci el piyasasına yatırım yapmak isteyen yatırımcılara tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu piyasa özellikle kurumsal manada çok bakir. Çok boş. Yatırım için iştahla bekleyen bir pazar var ve rakamlar milyon ile ifade ediliyor. Ben yatırım yapmak isteyenlere daha ne duruyorsunuz diyorum? Sizin de bir OTOMERKEZİ'niz olsun ve bu sektörde farklılaşan hizmetleri tüm ülkede sunun sizlerde kısa ve uzun vadede hem başarı hem kazanç sağlayın.

6.İkinci el araç almak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?

İkinci el araç alacaklar öncelikle ikinci el araçlara bakış açısını değiştirmeli. Tabi ki konu ikinci el olunca insanlara korkutucu gelen yönleri var. Sektörde olup araç kilometresini düşüren, ekspertizini kendi sistemine geldiği gibi anlatan, bakımsız ve kazalı araç satmaya hevesli şirket ve insan sayısı maalesef bu işi gerçekten hakkını vererek ve dürüstlük ile yapanlardan çok fazla. Bu noktada kurumsal şirketleri tercih etmeliler. Hem satarken hem alırken hilelere maruz kalmamak adına muhakkak bizim gibi markalaşmış şirketlerin tercih edilmesini tavsiye ederim.

7.Otomerkezindeki güncel kampanyalarla ilgili bilgi verir misiniz?

Otomerkezi sürekli üreten bir firma biz tüketici ile her zaman karşı karşıya göz göze gelmek için ayda en az 1 kampanya çıkmaya gayret gösteriyoruz. Mevcutta uygun faiz vade seçeneklerinin artışı ile ilgili kampanyalar devam ederken bazı kampanyalarımızı kalıplaşarak sürekli hale getirdik ücretsiz ekspertiz hizmetimiz artık sürekli durumda bu ve benzeri kampanyalarımızdan haberdar olmak için internet sitemizi ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Bu ay içerisinde 'İKİNCİ ELDE ALTIN ÇAĞI' kampanyamız yürürlükte sattığımız her 10 aracın 1 tanesinde altın çıkıyor. Araç sahibini ertesi gün arayarak sürpriz hediyesinin nerede gizli olduğunu söylüyoruz ve insanları mutlu ediyoruz. Şaşırtıyoruz insanların buna ihtiyacı var. Mutlu olmak ve şaşırmak bizi bu sayede hiç unutmuyorlar.

8.Bize kendinizden bahseder misiniz? Eğitim hayatınız, hobileriniz, otomerkezinde bir günü nasıl geçiriyorsunuz?

Otomerkezinde ortamımız aile ortamından farksız. Ekibe çok önem veren bir yöneticiyim onlarla sürekli bişeyler yapmak istiyorum. Aslında tüm sosyal haklarımızıda ekiple olan faaliyetlerde tüketiyorum diyebiliriz. Sektörde yüksek lisans yapmış yabancı dil bilen, kitap yazmış, bir başka yönetici daha var mı bilmiyorum ama tüketiciler bu duruma çok şaşırıyor. Ekibimde haliyle başka bir güven duyuyor bana bu da beni sürekli ayakta ve dinç tutuyor. Hobilerimizi uçakta veya diğer yolculuklarda ifa etmek zorundayız kitap okuyorum sürekli daha yeni fikirler için algıların sürekli açık olmasını sağlıyor. Farklı düşünmeye itiyor. Otomerkezinde idari ve kurum işlerinin gelişimiyle alakalı hiç boş kalmadan çalışıyoruz. Biz bir takımız ve başarımızın sırrı da bu.

Son Dakika Advertorial İkinci Elde Altın Çağı Başladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement