"İlim Şehri Isparta" Projesi - Son Dakika
Yerel

"İlim Şehri Isparta" Projesi

Isparta Valiliğince Böcüzade Süleyman Sami'nin "Isparta Tarihi" isimli eseri düzenlenerek yeniden yayımlandı.

25.03.2013 14:15  Güncelleme: 14:24

"İlim Şehri Isparta" projesi kapsamında Isparta Valiliğince Böcüzade Süleyman Sami'nin "Isparta Tarihi" isimli eseri düzenlenerek yeniden yayımlandı.

Isparta Valiliğinin desteği ile Balıkesir Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Babacan, 2. Meşrutiyet Dönemi'nde Isparta Milletvekilliği ve Isparta Belediye Başkanlığı yapan Böcüzade Süleyman Sami'nin "Isparta Tarihi" isimli kitabı düzenlenerek yeniden yayınlandı. Toplam 750 sayfadan oluşan ve 2 bin adet basılan kitap, başta bakanlıklar olmak üzere ilgili yerlere gönderildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, kitapla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Böcüzade Süleyman Sami'nin eserinin "İlim Şehri Isparta" projesi kapsamında önemli kaynak eserlerden biri olduğunu söyledi.

Isparta'nın "İlim Şehri" olması halinde bunda Sami'nin eserinin büyük katkısının olacağını vurgulayan Oğuz, "Sami, Isparta'nın tarihi kayda geçirmiş. Isparta bu yönden çok şanslı. Böyle bir tarihi kitap, her şehre nasip olmaz" dedi.

Oğuz, 2023 için çizilen misyona Isparta'yı ilim üreten fabrika şehri olarak gördüklerini ifade ederek, bu durumun büyük bir istihdam kaynağı olacağını sözlerine ekledi. - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İlim Şehri Isparta' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement