İlk Oyunlarında Alkış Yağmuruna Tutuldular - Son Dakika
Güncel

İlk Oyunlarında Alkış Yağmuruna Tutuldular

İlk Oyunlarında Alkış Yağmuruna Tutuldular

Temel ELCİVAN-ESSEN - DHA - Almanya'nın Essen kentinde dün akşam sahnelenen 'Sevgili Doktor' adlı oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

18.10.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel ELCİVAN-ESSEN - DHA - Almanya'nın Essen kentinde dün akşam sahnelenen 'Sevgili Doktor' adlı oyun, seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

Almanya'nın Essen kentinde bulunan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü (INIMB) bünyesinde bir süre önce kurulan tiyatro, Anton Çehov'un klasiklerinden hazırlanan Sevgili Doktor adlı oyunuyla izleyici karşısına çıktı. Katakomben Tiyatrosu'nda ilk kez sahnelenen Sevgili Doktor ile bir çok oyuncuda, ilk kez seyirci karşısına çıktı. Anton Çehov'un kısa klasiklerinden hazırlanan ve Fatih Günal'ın yönettiği Sevgili Doktor, salonu dolduran seyircilerden bol bol alkış aldı. Oyun, Almanca ve Türkçe olarak sahnelendi.

DOKTOR ZİYA ELGÜL'DE UNUTULMADI

Oyun öncesi sahnede bir konuşma yapan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) Başkanı Bircan Şimşek Kartal, INIMB olarak müzik korosuyla beraber bir çok sanat dalında faaliyetlerde buluyor. Son olarak oluşturduğumuz tiyatro grubumuz, ikinci oyununla karşınıza çıkıyor. Sevgili Doktor'la beraber ilk kez oynayacak arkadaşlarımız var, alkışlarınızla desteklemenizi ve beğenmeniz halinde de burada olmayan arkadaşlarınıza anlatmanızı istiyorum. Buraya gelerek yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Sevgili Doktor oyunun hazırlıkları sırasında INIMB'a büyük destekleri bulunan Doktor Ziya Elgül'ün yaşamını yetirdiğini anlatan Bircan Şimşek Kartal, INIMB üyesi arkadaşımız olan Doktor Ziya Elgül'ü kısa bir süre önce kaybettik. Kendisinin de burada bizimle olmasını çok isterdim, çünkü sürekli bizim yanımızdaydı ve bu oyun içinde büyük destekleri bulmuştu. Kendisi sürekli kültür ve sanat etkinliklerine katkı sunardı. Ziya Elgül arkadaşımızın eşi Ayda Elgül ve kızı Dilara Elgül aramızda ve oyunu birlikte izleyeceğiz. Sevgili Doktor oyunumuzda, yıllarca yanımızda olan arkadaşımız Ziya Elgül için anlamlı oldu diye konuştu.

OYUNCULARIN ÇOĞUNLUĞU İLK KEZ SAHNEDEYDİ

Sevgili Doktor'un yönetmeni Fatih Güral, değişik meslek gruplarından olan arkadaşlarımız amatör bir ruhla büyük işler başarıyorlar, dört aylık bir çalışma sonucunda iyi bir iş çıkardılar. Çoğu ilk kez sahneye çıktığını bile izleyici fak edemeyecektir. Bu grupla gelecekte yeni oyunlarımızda olacak dedi.

Sevgili Doktor'ta, Mustafa Toni Aksu, Rana Çabuk, Gülcan Dayan, Kemal Gökhan Demirbilek, Cahide Eğmen, Nazire Yüksel Eydemir, Ezgi Kılıç, Nergis Kılıç, Sabah Mardan, Mete Orhan, Kadriye Şimşek, ve Canpolat Tekin oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Oyunlarında Alkış Yağmuruna Tutuldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement