İnce'den Hükümet Temsilcilerine Eleştiriler - Son Dakika
Politika

İnce'den Hükümet Temsilcilerine Eleştiriler

İnce\'den Hükümet Temsilcilerine Eleştiriler

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik'e yüklendi.

09.08.2013 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik'e yüklendi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, Yalova'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti yetkililerinin açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen İnce, "Bu anlamsız, çelişkilerle dolu açıklamaları nasıl yapıyorlar ben de şaşırdım. Bülent Arınç, ' Suriye, Afganistan, Pakistan, Mısır ve Bangladeş'e bakınca Müslüman dünya yanıyor' diyor. Oraya kadar tespiti doğru söylüyor. Peki ondan sonraki tespitini niçin yapmıyor. Türkiye yanmıyor. Atatürk ve laiklik sayesinde, Müslüman coğrafyasındaki en istikrarlı ülkeyiz" diye konuştu.

'CHP 3 milletvekilini ihraç etsin' diyen Mehmet Ali Şahin'i de eleştiren İnce, "Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını okuyunca da bunun neresini düzelteyim dedim. CHP darbeye teşebbüsten hüküm giymiş 3 milletvekiline sahip diyor. Bir kere 3 tane milletvekili olmaz. 3 milletvekili olur. Ne zamandan beri kişileri tane ile söyler olduk. Yine hüküm giymiş diyor. O 3 milletvekilini CHP ihraç etsin diyor. Meclis Başkanı Masumiyet Karinesi var diyor. Yargıtay aşaması var diyor. Başbakan bu nihai bir karar değildir diyor. Ama yardımcısı çıkıp CHP bunları ihraç etsin diyor. Bu nasıl Adalet Bakanı olmuş. Bu nasıl Meclis Başkanlığı yapmış. Buna Hukuk Fakültesi diplomasını kim vermiş. Diploması var mı bunu bile araştırmak lazım" dedi.

"ERGENEKON SÜRECİ HANGİ FAİLİ MEÇHULÜ CİNAYETİ AYDINLATTI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, 'Ergenekon Davası başladıktan sonra hiçbir faili meçhul cinayet olmadı' sözlerini de değerlendiren İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hüseyin Çelik, 'Ergenekon davası başladıktan sonra hiçbir faili meçhul cinayet olmadı' diyor. Hüseyin Çelik'e ise şunu soruyorum. Bu kararlar ve tutuklamalar, Ergenekon süreci hangi faili meçhul cinayeti çözmüştür. Türkiye'de yüzlerce faili meçhul cinayet var. 100'ncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreteri intihar etmişti. Onu çözdü mü? Bu süreç Abdullah Cömert'in katilini buldu mu? Bir taraftan Başbakan süreci eleştirirken yardımcıları ise savunuyor. Ucu MİT müsteşarına dokunduğunda apar topar kanun çıkardı bunlar. O zaman bu mahkemelere devlet içinde devlet diyenler bugün nasıl oldu da bu mahkemelerin kararını savunur hale geldiler."

Eleştirilerinin dozunu arttıran İnce, "Arınç, 'Ey Kılıçdaroğlu sende bir gün bu mahkemelerde yargılanırsın' diyor. Arınç'a şunu söylemek lazım. Ucunun Başbakana dokunacağını anladınız, gece yarısı kanunlar çıkardınız. Bir gün demek ki siz de bu mahkemelere düşmekten korkuyorsunuz. Bu mahkemeler adalet dağıtsaydı, MİT müsteşarını da gönderir burada yargılattırırdınız. AK Parti sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan sabıkası olan bir partidir. Başbakan hakime hakaretten geçmişte ceza aldı mı? Bunu da öğrensinler. Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Hüseyin Çelik saçmalamakta zirve yaptılar" ifadelerini kullandı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İnce'den Hükümet Temsilcilerine Eleştiriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement