İncek Bellapais Konutları" Tanıtıldı - Son Dakika
Ekonomi

İncek Bellapais Konutları" Tanıtıldı

Girne'nin ünlü Bellapais köyünden ilhamla tasarlanan ve "İncek'te bir Akdenizli" temasıyla projelendirilen "İncek BellaPais Konutları"nın tanıtımı yapıldı.

12.05.2018 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girne'nin ünlü Bellapais köyünden ilhamla tasarlanan ve "İncek'te bir Akdenizli" temasıyla projelendirilen "İncek BellaPais Konutları"nın tanıtımı yapıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün zor durumda olduğu bir dönemde, KKTC'nin uluslararası alanda tanınmış Bellapais köyünden esinlenerek İncek'te yapılan projenin, cesur bir adım olduğunu ve kente renk katacağını söyledi.

Barış İnşaat Genel Müdürü Mehmet Akyüz, projenin 18 ayrı tipte toplam 433 daireden oluştuğunu ve 105 bin metrekare inşaat alanı, 15 bin metrekare yeşil alan, 8 bin 500 metrekare sosyal alan olarak tasarlandığını bildirdi.

Yepyeni bir yaşam alanı inşa edeceklerini aktaran Akyüz, "Projenin içinde göletler, yürüyüş alanları, kafeler, köy evleri, çocuk oyun alanları, değirmenler, taş yollar, köy çeşmesi ve piknik alanları yer alacak. Çok çalışan, çok yorulan Ankaralılar, açık manzara ve yeşil alanlarla 7 gün 24 saat 12 ay tatil havasında yaşayabilecek." ifadesini kullandı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da "Ankara 20 yıl önce memur kenti olarak anılıyordu. Son yıllarda Ankara'da yapılan bu tür projeler, Ankara'yı memur kenti olarak tanımlanmanın ötesine geçirdi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akyüz, Tellioğlu ve KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, tanıtım ofisi bahçesine fidan dikti. Proje lansmanına, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İncek Bellapais Konutları' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement