İngiliz Futbolunda Şike Skandalı - Son Dakika
Spor

İngiliz Futbolunda Şike Skandalı

İngiliz Futbolunda Şike Skandalı

Şike operasyonunda aralarında hakemin de yer aldığı 3 kişi daha tutuklandı Daily Mirror gazetesi, zanlılardan birine ait "Dünya Kupası'nda şike yaptım" cümlesini tam sayfa manşetine taşıdı ...

29.11.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de yaşanan şike skandalının boyutları her geçen gün büyürken, ülkedeki futbol maçlarında şike yaptığı iddia edilen biri hakem üç kişi daha tutuklandı.

Manchester polisi, 30 yaşındaki hakem Dean Mohareb, 18 yaşındaki Liam Cliff ve 46 yaşındaki Vincent Rossi'nin, Futbol Federasyonu'nun bilgisayarlarına yetkisiz erişim sağladığı iddiasıyla tutuklandığını açıkladı. Tutuklanan 3 kişinin 5 Aralık Perşembe günü Stockport Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınırken, dün bunlardan ikisi tutuklanmıştı. Böylece, şike iddialarıyla ilgili tutuklananların sayısı 5'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında bir dönem Premier Lig takımlarından Bolton Wanderers'da forma giyen ve şu an oyuncu menajerliği yapan Delroy Facey'in de yer aldığını öne sürülüyor.

Futboldaki şike iddialarıyla ilgili hafta başında başlayan operasyonu yürüten Ulusal Suç Ajansı (NCA), bu yıl örgütlü suçlarla mücadele için kuruldu. İngiltere'nin FBI'ı olarak görülen NCA, iddialarla ilgili çalışmalarını Futbol Federasyonu ve Kumar Kontrol Komisyonu ile birlikte yürütüyor.

Bu arada, Daily Telegraph gazetesi, şike iddialarını dün manşetinden duyurdu ve bir de görüntü yayımladı. Kayıtlarda alt liglerdeki maçların 50 bin sterline ayarlanabileceği, gollerin ve futbolcuların bilerek kart görmesinin önceden belirlenebileceği ifade ediliyor.

"Dünya Kupası'nda şike yaptım"

Daily Mirror gazetesi de bugün şike olaylarına karıştığı iddia edilen bir kişinin "Dünya Kupası'nda şike yaptım" cümlesini tam sayfa manşet yaptı.

Gazete, gözaltındaki zanlının dedektife " Avustralya'da, İskoçya'da, İrlanda'da, Avrupa'da yaptım. Dünya Kupası ve elemelerinde de" dediğini yazdı. Haberde, dedektifin "Ne! Dünya Kupası'nda mı?" sorusuna, zanlının "En az 15 maç satın aldım" yanıtını verdiğini aktardı.

FIFA "çok endişeli"

Şike iddialarının Dünya Kupası maçlarına kadar sıçramasının ardından FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, Telegraph gazetesine görüşlerini açıkladı.

Bu iddiaların kendisini çok endilendirdiğini vurgulayan Boyce, "Şike çok ciddi bir problem ve engellenmesi için en üst seviyede önlemlerin alınması gerekiyor. Bu soruşturmada suçlu bulunanlar, ömür boyu futboldan men cezası alacak" şeklinde konuştu.

Şikeyi futbola bulaşan bir "kanser" olarak niteleyen Boyce, "FIFA'nın dünya genelinde çalışan birçok müfettişi futboldan bu kanseri çıkartmak için uğraşıyor ve mutlaka yok edilmeli" ifadesini kullandı.

Boyce, FIFA'nın devam eden soruşturmayı ciddiye aldığını ve ellerine geçen her bilgiye ulaşararak bu olayı aydınlatmak istediklerini vurguladı.

Öte yandan şike soruşturmasında adları geçen İskoçya ve İrlanda'nın futbol federasyonları, soruşturmayı yöneten mercilerle en kısda sürede irtibata geçeceklerini ve kanıt bulunması halinde gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti.

- "Büyük sürpriz değil"

Premier Lig'in eski yönetim kurulu başkanı Rick Parry ise şike iddialarının kendisi için büyük sürpriz olmadığını söyledi.

Örgütlü şikeyi yapanların daha alt düzeydeki ligleri hedef aldığını savunan Parry, "Çünkü burada mücadele eden futbolcular daha az para kazanıyor ve böylece rüşvet vermek daha kolay oluyor. Bu tip iddialar çok hızlı bir şekilde güvenin yitirilmesine neden olur" dedi.

Kültür, Medya ve Spor Bakanı Maria Miller da İngiliz sporunda bur tür suçlara yer olmadığını ve NCA'nın soruşturmasının sert önlemlerin alınmakta olduğunu gösterdiğini kaydetti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İngiliz Futbolunda Şike Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement