İnterpol'den Cem Uzan İtirafı - Son Dakika
Ekonomi

İnterpol'den Cem Uzan İtirafı

İnterpol\'den Cem Uzan İtirafı

Türkiye'nin girişimlerine rağmen Cem Uzan ve ailesinin neden hala yakalanamadığına yanıt geldi.

14.12.2012 08:34  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Cem Uzan'ın Fransa'da, Hakan Uzan'ın ise Ürdün'de çekilen fotoğraflarına rağmen yakalanamamasına gerekçe buldu: "Firarileri koruyup, kollayan ülkeler var"

Sabah'ın haberine göre İçişleri Bakanlığı, Uzan ailesi ile ilgili dikkat çekici bir rapor hazırladı. Raporda, Uzanlar'ın yakalanamamasına gerekçe olarak bazı ülkelerin sahip çıkması gösterildi. Firari Hakan Uzan, Ürdün Kralı'nın teknesinde Cem Uzan ise Fransa'da defalarca görüntülenmişti.

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI

Raporda, Kırmızı Bülten ile aranan baba Kemal Uzan, kardeşi Yavuz Uzan, oğulları Cem Cengiz ve Murat Hakan Uzan ile bu suçla bağlantılı olan diğer şahısların bugüne kadar yapılan tüm girişimlere karşın yakalanamadığı belirtildi.

İnterpol Dairesi'nin raporunda, şöyle denildi: "Uzan ailesinin Kırmızı Bülten ile uluslararası seviyede aranmalarına devam ediliyor. Ancak, şahısların maddi güçlerinin yanı sıra daha önceden kurmuş oldukları ikili ilişkilerle bazı ülkelerin çıkarlarına uygun düşmesi nedeniyle herhangi bir sonuç alınamamıştır." Raporda, Ürdün ve Fransa imasında bulunuldu.

KRAL'IN TEKNESİNDE

Firari Hakan Uzan'ın 10 Temmuz 2012'de Ürdün Kralı Abdullah'ın teknesinde olduğu yönünde haberler çıktı.

Jordan Khabar (Ürdün Haber) adlı sitede yeralan videoda Kral Abdullah'ın Akabe Körfezi'ndeki teknesinde bulunan ve tekneyi kullanan (şapkalı, güneş gözlüklü ve kırmızı tişörtlü) kişinin Hakan Uzan olduğu yazıldı.

Hakan Uzan ile Kral Abdullah İngiltere'de aynı okulda okumuştu. Firari Uzan ailesinin Türkiye'den kaçtıktan sonra Ürdün'e sığındığı belirlendi. EGM İnterpol Dairesi, değişik zamanlarda Ürdün İnterpolü'ne üçdört kez yazı yazarak Uzan ailesinin yakalanarak Türkiye'ye iadesini istedi. Ürdün İnterpolü ise yanıt dahi vermedi.

FRANSA'DA EVLENDİ

Ürdün'den sonra Fransa'nın başkenti Paris'e yerleşen Cem Uzan ise burada üçüncü evliliğini yaptı. Fransız sosyetesinden Fanny Blanchelande ile nikah kıyan Cem Uzan, Eyfel Kulesi manzaralı lüks bir rezidansta yaşıyor.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi İnterpol'den Cem Uzan İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement