Irak Sınırdaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırdaki Olay

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un darp edilmesine ilişkin, "Yaşananlara rağmen olayları engellemek için çaba sarf ettik" dedi.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un darp edilmesine ilişkin, "Yaşananlara rağmen olayları engellemek için çaba sarf ettik" dedi.

Gülyazı köyünde, Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulunan Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki geleneklere göre taziyenin 3 gün sürdüğünü ve taziyeye herkesin gelebileceğini söyledi.

Kaplan, dün köyde herhangi bir olayın yaşanmaması için parti teşkilatları ile teyakkuza geçtiklerini savunarak, şöyle konuştu:

"Yaşananlara rağmen olayları engellemek için çaba sarf ettik. Makam aracının ses sisteminden anons yaparak, kitleyi sakinleştirmeye çalıştım. Uludere Kaymakamı, bakanların çadıra gelmesini beklemiş olacak ki uzun bir süre oturduktan sonra çadırdan çıkarken ve benim de orada bulunmadığım sırada böyle bir olay yaşanmış. Kaymakamı koruyan da benim 5 parti yöneticimdir. Kitleyi sakinleştirmeye çalışarak kaymakamı ambulansa bindirip, gönderdim. Uludere yol ayrımında kendisini teslim ettik. Ancak tutanak tutmadık. Bu gerçeğin görülmesi lazım."

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve beraberindekiler helikopterle askeri alana indiğini, 4 kilometre uzaklıktaki taziye çadırına gelmediğini ifade eden Kaplan, "Bu nasıl bir taziye ziyaretidir. Buraya herkes geliyor. Değişik siyasi partilerden de gelenler oluyor. Irak'tan da gelenler oluyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bugün çadırı ziyaret edecek. Uyarılarımızı ve sağduyu çağrılarımızı dikkate almayan Hükümet, Uludere Kaymakamını kurban etmiştir. Kaymakamı bu öfkenin içerisine atmıştır.

Meclis grubumuzu yarın olağanüstü toplanmak için Ankara'ya çağırıyoruz. Bunun bir iş kazası olmadığını ortaya çıkarana kadar hesabını soracağız."

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırdaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement