Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika
Yerel

Irak Sınırındaki Olay

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Irak sınırındaki olayla ilgili " Bu Türkiye'nin ortak acısıdır.

02.01.2012 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Irak sınırındaki olayla ilgili " Bu Türkiye'nin ortak acısıdır. Bu acıyı ortaklaştırarak, bunun üzerinden yeni bir şey inşa edebiliriz" dedi.

Gülyazı köyüne gelerek, Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulunan Tanrıkulu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok derin bir acı yaşadığını, bu ortak acıyı paylaşmak için taziye çadırına geldiklerini söyledi.

Tanrıkulu, hayatını kaybedenlerin yakınları ve olaydan sağ kurtulan Servet Encü ile görüşerek, bilgi aldıklarını ifade ederek, "Bir daha böyle acılar yaşanmasın' diye konuyu Meclise taşıyarak bir çalışma yapacağız. Bunu da tüm Türkiye'ye aktaracağız" dedi.

Ölüm amaçlı bir operasyon yapıldığını öne süren Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Burada yapılan günlük bir ticari faaliyet, başka amaçla görülmüş. Hiçbir istihbari bilgi paylaşımı yapılmadan maalesef dünyanın en gelişmiş savaş araçları ile ölüm sonucunu doğuracak bu olay yaşanmış. Bu Türkiye'nin ortak acısıdır. Bu acıyı ortaklaştırarak, bunun üzerinden yeni bir şey inşa edebiliriz. Buradaki bütün yurttaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Burada yaşayanlar da bu cumhuriyetin insanlarıdır, 'Sözde yurttaş' değildirler. Bu vakanın maalesef ki bir 'iş kazası' olarak görülmesini telin ediyorum. Hükümet tarafından başlatıldığı iddia edilen adli ve idari bir çalışma var. Bu soruşturmalar gerçeğin ortaya çıkarılması için yapılmıyor. Bu sonuçların Mecliste bizimle paylaşılması lazım. Böyle bir olayın siyasi sorumluğu var. Demokrasilerde böyle bir olayın sorumluluğu hükümetlere ve ilgili bakanlara aittir. Tazminat bir lütuf değil, kan parayla yıkanmaz. Onu yaparsanız sesiz sedasız yaparsınız. Bu zaten hukukun da gereğidir."

- ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak Sınırındaki Olay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement