Irak'ın Bağdat şehrinde Amerikan ve İngiliz askerlerinin bulunduğu üsse roket saldırısı düzenlendi: 3 ölü - Son Dakika
Dünya
BBC

Irak'ın Bağdat şehrinde Amerikan ve İngiliz askerlerinin bulunduğu üsse roket saldırısı düzenlendi: 3 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat çevresinde bulunan bir askeri üsse roket saldırısı düzenlendi. Amerikan ve İngiliz askerlerinin de içeride bulunduğu yerde, 3 kişi hayatını kaybetti.

12.03.2020 02:50  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağdat şehrinin yakınlarında bulunan, Amerikan ve İngiliz askerlerinin görev aldığı bir askeri üsse düzenlenen roket saldırısında; bir Amerikan askeri, bir Amerikalı özel güvenlik yetkilisi ve bir İngiliz askeri öldü.

TACİ ŞEHRİNDEKİ SALDIRIDA 12 KİŞİ YARALANDI

Taci kentindeki üsse düzenlenen saldırıda en az 12 kişi de yaralandı. Kolisyon güçleri bu üste Irak askerlerini eğitiyorlardı. Saldırıyı üstlenen olmadı ancak şüpheler İran'la bağlantılı milis grupları üzerinde yoğunlaşıyor. Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden açıklamada, üsse 18 roketin isabet ettiği bildirildi.

IRAK'TA NELER OLUYOR?

Aralık ayı sonunda Irak'taki bir askeri üsse düzenlenen saldırıda Amerikalı bir özel güvenlik görevlisi öldürülmüştü. ABD saldırıdan Hizbullah Tugayları'nı sorumlu tutmuş ve Irak'ın batısıyla Suriye'nin doğusunda en az 25 savaşçının öldüğü hava saldırıları düzenlemişti. Protestocular Bağdat'taki Amerikan Büyükelçiliği'ne saldırmış, ABD 3 Ocak'ta Bağdat Havaalanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Hizbullah Tugayları'nın lideri Ebu Mehdi el-Mühendis'i öldürmüştü.

Buna karşılık İran da 8 Ocak'ta Irak'taki iki Amerikan üssüne füze saldırıları düzenlemiş, saldırılarda ölen olmadığı açıklanmıştı. Irak'ta şu an yaklaşık 5 bin Amerikan askeri bulunuyor. Amerikan askerleri diğer koalisyon güçleriyle birlikte IŞİD'in yeniden harekete geçmesini önlemeye çalışan Irak güvenlik güçlerini eğitiyor. Koalisyon birlikleri Irak hükümetinin daveti üzerine ülkede konuşlandırılmışlardı. Irak Parlamentosu Ocak ayında ülkedeki koalisyon güçlerinin geri çekilmesini istemişti.


Irak\'ın Bağdat şehrinde Amerikan ve İngiliz askerlerinin bulunduğu üsse roket saldırısı düzenlendi: 3 ölü
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Irak'ın Bağdat şehrinde Amerikan ve İngiliz askerlerinin bulunduğu üsse roket saldırısı düzenlendi: 3 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement