İş Dünyası Teröre Karşı Kenetlendi - Son Dakika
Güncel

İş Dünyası Teröre Karşı Kenetlendi

Bursa iş dünyası temsilcileri, önceki gün Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen menfur terör saldırısını sert bir dille lanetledi.

29.06.2016 14:15  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa ekonomisinin önde gelen isimlerinin verdiği ortak mesaj ise birlik ve beraberlik oldu.

Geçtiğimiz gün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen ve sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısına, Bursa iş dünyası ve STK'lardan kınama mesajları geldi. Teröre karşı tepkilerini sert bir dille ortaya koyan iş dünyası temsilcileri, şu sözleri söyledi;

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral:

"Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör belası insanlık tanımayan hain yüzünü geçtiğimiz gün bir kez daha ortaya koymuştur. Dili, dini, ırkı ve mazereti olmayan terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Millet olarak, bu saldırılara karşı dik durmaya devam edeceğiz. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, biz bu saldırılara karşı dimdik ayakta durduğumuz sürece terör asla muvaffak olamayacaktır. Yaşanan saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

İYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Doğan:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama, terörün; hainliğin, sinsiliğin, kalleşliğin metot olarak kullanıldığı lanetli bir yol olduğunu bir kez daha göstermiştir. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki, yine ayaktayız ve teröre karşı etkin mücadele vermeye devam edeceğiz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kuzucu:

"Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, yaşanan menfur saldırıyı en hafif söylemle lanetliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, bu saldırıları düzenleyenler umdukları sonuçları elde edemeyeceklerdir. Bu hain saldırı karşısında millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Unutulmamalıdır ki Türk milleti bu gibi saldırılarla sarsılmayacak kadar kuvvetli bağlara sahiptir. Bu duygu ve düşünceler ile hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyoruz."

BUÇAD Yönetim Kurulu Başkanı Başak Yeğin Biçer:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısını derin bir üzüntü ile kınıyoruz. Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor zamanları aşmamıza ancak barışa ve huzura olan inancımız ve birlikteliğimizden alacağımız güç yardımcı olacaktır. Milletçe hepimizin başı sağolsun."

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırı, terörün hain ve kalleş yüzünü bir kez daha ve net şekilde göstermiştir. Yüzlerce vatandaşımızın yaralandığı, onlarca vatandaşımızın vefat ettiği saldırıyı kınıyor, bu ve buna benzer saldırıları gerçekleştirenlerin eninde sonunda layık oldukları şekilde hesap vereceklerine inanıyorum. Bir kez daha yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dilerken, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum."

İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ:

"Terör çirkin yüzünü bir kez daha göstermiş ve hedef gözetmeksizin masum insanları katletmiştir. Yüreğimiz bir kez daha yandı. Bu saldırının sadece Türk milletine değil tüm insanlığa yapıldığı açık bir gerçektir. Hain saldırıyı gerçekleştirenler ve gerçekleştirmesine çanak tutanlar elbette tarih önünde hesap vereceklerdir. Bu kalleş saldırı neticesinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim."

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay:

"Yıldırma ve korkutma temelli terör eylemleri, hiçbir zaman emeline ulaşamadı ve ulaşamayacaktır. Tam bu noktada, ülkemiz ekonomisi ve siyasetinde yaşanan olumlu gelişmeleri gölgede bırakacak türden bu olayın gelişmesi, oldukça manidardır. Atılan yerinde adımlar ve alınan doğru kararlar birilerini rahatsız etmiş olacak ki hemen böyle bir saldırı gerçekleştirildi. Bizim canımızı yakmak, bizim huzurumuzu bozmak istiyorlar. Ne kadar isterlerse istesinler bu milletin huzurunu, birliğini ve beraberliğini, yükselişini asla ve asla engelleyemeyeceklerdir. Bu ve benzer saldırlar karşısında her zaman olduğumuz gibi şimdi de dimdik duracağız ve asla birliğimizden ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz. Bu düşüncelerle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen hain saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan, yaralılara acil şifalar diliyorum."

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Özkul:

"Terörün her şeklini insanlık suçu olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde teröre karşı birlik, beraberlik ve sağduyu içinde ortak hareket etmek her zamankinden daha da büyük önem taşıyor. Toplumumuzu infiale sürüklemeye yönelik olarak düzenlenen bu terör saldırılarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu vesile ile gerçekleşen menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe:

"Ülkemizin dünyaya açılan kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Eli kanlı teröristler ve teröristlerin arkasındaki Orta Doğu dünyayı yeniden şekillendirme çabasındaki dünyaya paragözlüğünden bakan gizli güçler, Türk halkının Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinden yola çıkarak bir karış toprağını dahi feda etmeyeceğini iyi bilmeliler. Dün akşamki hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü:

"Ülkemizin dış dünyayla kurduğu en önemli bağlantı noktası İstanbul Atatürk Havalimanı'danki hain saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Türkiye'yi ateş çemberine almak isteyen hain terör odakları, ülkemizin terörle ve onun işbirlikçileriyle mücadele kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdurlar."

KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy:

"Dün gece İstanbul Atatürk Havaalanı'nda gerçekleştirilen hain terör saldırısıyla bir kez daha canımız yandı. Türk halkı terörle mücadelede göstereceği birliktelik örneğiyle hain odakların hedeflerine asla ulaşamayacağını bir kez daha gösterecektir. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Saldırıda zarar gören vatandaşlarımızın ailelerine ve sevenlerine derin taziyelerimizi iletiyoruz."

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü:

"Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Havalimanı'nda meydana gelen alçak saldırıyı lanetliyoruz. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzuruna kast edenlere karşı dik duruşumuz dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Milletimizin başı sağ olsun."

Bursa Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topçu:

"Dün gece İstanbul'da terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Türkiye, güçlü iradesi ve azmiyle teröre karşı kararlı mücadeleden hiçbir zaman yılmayacaktır."

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek:

"Atatürk Havalimanı'nda çirkin yüzünü yeniden gösteren terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin her bir noktasında gerçekleştirilen ve son olarak da İstanbul'un dış dünyaya açılan kapısında düzenlenen menfur terör olayı hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin bütünlüğünü bozmaya yönelik olarak düzenlenen bu terör eyleminin bizleri daha çok birbirimize kenetleyeceğini belirtiyorum. Gerçekleştirilen saldırıda yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalarımızı iletirken hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum."

İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz:

"İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen alçak saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu hain saldırılar birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacak, Türk halkı her zaman başı dik bir şekilde son günlerini yaşamakta olan alçak terör örgütüne karşı kararlı mücadelesini sürdürecektir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İş Dünyası Teröre Karşı Kenetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement