İsabeyli'ye 3 Milyon 500 Bin Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

İsabeyli'ye 3 Milyon 500 Bin Liralık Yatırım

İsabeyli\'ye 3 Milyon 500 Bin Liralık Yatırım

İsabeyli Belediyesi içme suyu ve yol yapım çalışmalarına hız verdi.

05.09.2013 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsabeyli Belediyesi içme suyu ve yol yapım çalışmalarına hız verdi. Beldenin 30 yıl daha su ihtiyacını modern sistemlerle karşılaması için iller bankası aracılığında çalışma başlatan Belediye, toplamda 3 milyon 200 bin liraya mal olacak olan içme suyu şebeke yenileme, su deposu inşaatının yanı sıra 200 bin liraya da 60 bin metrekarelik yol yapım çalışmasının birinci etabını başlattı.

Düzenlenen temel atma törenine AK partili Aydın Milletvekilleri Semiha Öğüş ve Ali Gültekin Kılınç ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Baki Deniz, İlbank A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Demet Plevneli, Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, Eski Aydın Milletvekili Halit Dikmen, Partililer, işadamları ve davetliler katıldı.

Tören sırasında yüklenici firma yöneticileri ve İLBANK A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ile protokol imzaladılar. Törende konuşan İsabeyli Belde Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, "İnsana ve insan sağlığına verdiğimiz önemin kanıtı olarak, vatandaşımızın yaşam standardını yükselmek, kaliteli ve kesintisiz içme ve kullanma suyunu temin etmek, konforlu ve güvenli yollar kullanmasını sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bugün temelini atacağımız içme suyu şebeke ve su deposu projesi İller Bankası tarafından bedelinin yüzde 75'i SUKAP kapsamında hibe yüzde 25'i de belediyemiz tarafından karşılanmak suretiyle yapılmış ve 17.05.2012 tarihinde onaylanmıştır. 19.06.2013 tarihinde yapılan ihaleden sonra yüklenici firma ile 21.08.2013 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. İşin bedeli 3 milyon 250 bin lira ve bitiş süresi ise resmiyette 400 gündür. Bu projede 45 km şebeke ve bağlantı hatları ile 2 adet su deposu yapılacak. Beldenin 2042 yılına kadar içme suyu ihtiyacı 27 lt/sn karşılanmış oluyor. Mevcut depolarda da tadilat yapılarak, insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe göre tüm klorlamalar klor ölçüm cihazlarıyla otomatik olarak yapılacak."

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Başkan Erim, yol yapımı hakkında da bilgi vererek, "İlk olarak, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nin parke döşemesi yapılacaktır. Birinci etabın suresi 40 gündür. Atatürk Bulvarı ile birlikte toplam 60 bin m2'yi bulan parke döşeme işini önümüzdeki birkaç ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu arada geçtiğimiz hafta başında 26 Ağustosta Milli Eğitim il Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen, İstiklal Mahallemizde yapılacak olan, arsası Belediyemiz tarafından tahsis edilen, altı derslikli anaokulu, 20 güne kadar Devlet Su işleri tarafından ihalesi gerçekleştirilecek 15 milyon TL muhammen bedeli olan İsabeyli Göleti ve önümüzdeki günlerde Yurt-Kur tarafından yapılacak ve kapasitesini bin kişiye çıkaracak olan, 500 kişilik yurt projesini gerçekleştireceğiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsabeyli'ye 3 Milyon 500 Bin Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement