İşadamı Cinayetinde Onur Özbizerdik Yine Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

İşadamı Cinayetinde Onur Özbizerdik Yine Beraat Etti

İşadamı Cinayetinde Onur Özbizerdik Yine Beraat Etti

Fulya’da bulunan Polat Tower’da işadamı Fatih Edremit’i öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan ve serbest bırakılan sanıklardan İsmail Onur Özbizerdik, Yargıtay’ın bozma kararının ardından tekrar hakim karşısına çıktı.

05.11.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fulya'da bulunan Polat Tower'da işadamı Fatih Edremit'i öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan ve serbest bırakılan sanıklardan İsmail Onur Özbizerdik, Yargıtay'ın bozma kararının ardından tekrar hakim karşısına çıktı. Özbizerdik, bir kez daha beraat etti.

İşadamı Fatih Edremit'in Fulya'da 22. kattaki rezidansında öldürülmesi olayına ilişkin Hasan Heybetli, İsmail Onur Özbizerdik ve Bülent Zara'nın yargılandığı davada, Hasan Heybetli 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılırken, Özbizerdik ve Zara beraat etmişti. Kararın temyiz edilmesinin ardından dosyaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Hasan Heybetli'ye verilen 25 yıl 10 ay hapis cezasını ve sanık Bülent Zara hakkındaki beraat kararını onarken diğer sanık Onur Özbizerdik hakkındaki beraat kararını ise bozmuştu.

ÖZBİZERDİK'İ 5 AVUKAT SAVUNDU

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Onur Özbizerdik hazır bulunurken, duruşmada Özbizerdik'i 5 avukat savundu. Olayda hayatını kaybeden işadamı Fatih Edremit'in ailesinin avukatı Gökçen Eraslan, Yargıtay'ın kararına uyulmasını talep etti.

Özbizerdik'in avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin Edremit'i öldürüldükten sonra kaçtığı iddialarına ilişkin, "Onur çok küçükken annesi gözlerinin önünde vurularak öldürülmüştür. Onur bu durumdan çok etkilenmiştir. Böyle olaylarda ya donar kalır, ya da kaçar. Onur suçsuz olduğu için kaçmıştır" diyerek müvekkilini savundu.

Sanık Özbizerdik ve avukatları Yargıtay'ın bozma kararına uyulmamasını istedi. Özbizerdik'in avukatları, müvekkillerinin olayın asıl faili Hasan Heybetli'ye işbirliği içinde olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve ona yardım etmediğini belirterek, Özbizerdik hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

SAVCI, ÖZBİZERDİK'İN "KASTEN ADAM ÖLDÜRME" SUÇUNDAN YARGILANMASINI İSTEDİ

Mahkeme heyeti, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmamasını, beraat kararında direnilmesine hükmetti. Esas hakkındaki görüşünü bildiren savcı Hüseyin Aslan, sanık Özbizerdik ile hükümlü Hasan Heybetli'nin olay yerinden birlikte uzaklaştığı, fikir ve irade birliği içerisinde olduğunu belirterek, sanık Özbizerdik'in "Kasten adam öldürme" suçundan yargılanmasını ve tutukluluğunun devamına karar verilmesine talep etti. Özbizerdik'in avukatları ise esas hakkında savunma yapmak için ek süre istediklerini belirterek müvekkillerinin beraatini istedi.

ÖZBİZERDİK YENİDEN TAHLİYE EDİLDİ

Özbizerdik hakkında kararını açıklayan mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına direnerek "delillerin toplandığını, sanığın kaçma ve delilleri karartma ihtimalinin mevcut olmaması" sebebiyle Özbizerdik'in tahliyesine karar verdi.

Şişli'deki Polat Tower'da 2011 yılında iş adamı Fatih Mehmet Edremit'in öldürülmesine ilişkin yürütülen davada, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Hasan Heybetli'yi, "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırmış, diğer sanıklar İsmail Onur Özbizerdik ile Bülent Zara'nın ise beraatine karar vermişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, kararın temyiz edilmesi üzerine Hasan Heybetli'ye verilen 25 yıl 10 ay hapis cezası ve sanık Bülent Zara hakkındaki beraat kararını onarken diğer sanık Onur Özbizerdik hakkındaki beraat kararını ise bozdu.

Yargıtay bozma kararında "Özbizerdik olay sonrasında maktül Edremit'in olayı haber vermesini engellemek amacıyla maktulün cep telefonunu da alarak Hasan Heybetli'yle olay yerinden uzaklaştığı ve sanık Heybetli ile "fikir ve irade birliği içinde hareket ederek, eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğunun anlaşıldığı" gerekçesiyle hakkındaki bozma kararını verdiğini belirterek Özbizerdik'in "kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasına karar vermişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İşadamı Cinayetinde Onur Özbizerdik Yine Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement