İsedak 33. Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İsedak 33. Toplantısı

İSEDAK 33. Toplantısının son gününde "Sınır aşan ulaştırma koridorlarına ilişkin özel sektör perspektifi" başlıklı oturum gerçekleştirildiİstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen İSEDAK 33.

23.11.2017 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSEDAK 33. Toplantısının son gününde "Sınır aşan ulaştırma koridorlarına ilişkin özel sektör perspektifi" başlıklı oturum gerçekleştirildi

İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen İSEDAK 33. Toplantısının son oturumunda konuşan Suudi Arabistan'dan IDB Grup Direktörü Majid Sabbagh Kermani, "Geçmişteki gibi iş yapmak artık moda değil. Finans içinde yeni alternatif yöntemlerin olması lazım. Herkes zaten alt yapı projeleri için farklı türde finansman arayışında." dedi.

Farklı yöntemler bulup özel sektörü teşvik etmek gerektiğini anlatan Kermani, şöyle konuştu:

"Biz İslami Kalkınma Bankası'yla direkt çalışıyoruz. Üye ülkelerimizin ekonomik gelişimini desteklemeye, özel sektörü teşvik etmeye çalışıyoruz. Ayrıca sınırlar ötesi yatırımı özendiriyoruz. Amacımız bu noktada stratejimizi uygulamak. Geçmişteki gibi iş yapmak artık moda değil. Finans içinde yeni alternatif yöntemlerin olması lazım. Herkes zaten alt yapı projeleri için farklı türde finansman arayışında. Alternatif çözüm, finans sektörünün bunu finanse etmesi olabilir. O noktada özel sektör önemli bir elementtir ve bu alt yapıyla alakalı olarak belki gerçekleşen boşlukları dolduracaktır."

Uluslararası Demiryolu Taşımacılığı Hükümetlerarası Örgütü (OTIF) Genel Sekreteri François Davenne de demir yollarının ulaşımın bel kemiği olarak işlev görmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü demir yollarının ana avantajı ciddi miktarlarda yükün taşınabilmesine imkan verebilmesi. Bunu olabildiğince uygun fiyatlarla yapabilmesi ve diğer ulaştırma modlarıyla da entegre olabilme özelliğine sahip olması." diye konuştu.

Oyak Renault Operasyonel Lojistik Direktörü Medih Dizdar ise katılımcılara otomotiv endüstrisinin Türkiye'deki durumunu aktardı.

Dizdar, "Türkiye'nin ihracat hacmi yine önemli seviyelere ulaştı. Yıllık olarak 1,2 milyon araç. Türkiye'den 180'den fazla ülkeye de ihracat gerçekleşiyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsedak 33. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement