İskenderun'da Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

İskenderun'da Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği Hizmete Açıldı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, emniyet güçlerinin canı pahasına görev yaptığını belirtti.

31.12.2011 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, emniyet güçlerinin canı pahasına görev yaptığını belirtti.

İskenderun'a bağlı Denizciler beldesinde yaptırılan Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa katılan Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın aradan geçen 165 yılda önemli işler yaptığını belirterek, "Polisimiz 24 saat halkın huzuru için görev yapıyor. Görev esnasında can siperane çalışıyor. Hem polisimiz, hem askerimiz önemli başarılara imza atıyor" dedi.

Lekesiz, Amanos dağlarında terörle mücadelenin halen devam ettiğini vurgulayarak, emniyet güçlerinin yaklaşık 20 gün önce Amanos dağlarında kapsamlı bir tarama gerçekleştirdiğini, Hatay'ın da güvenlik ve asayiş çalışmalarında Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise polis olarak görevlerinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu bildirerek, "Görevimizi yaparken özellikle halkımız ile iç içe olmak ve onların desteğini almak zorundayız. Hatay emniyeti olarak yeni kurduğumuz suç analiz bürolarında uzmanlardan destek de alarak bilimsel analizler yapıyor ve sonuçlarına göre yeni önlemler geliştiriyoruz" diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da devlet-millet dayanışmasının önemine değinerek, "Bu dayanışmanın en güzel örneğini bugün burada açılışını yaptığımız polis merkezimizdir. Emniyet teşkilatı bugünlere kolay gelmedi. Şu an yaptığı önemli çalışmalar ile huzurun sağlanmasında önemli rol üstleniyor. Bu merkezin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Polis Merkezini inşa eden Uysal İnşaat sahibi Ali Uysal da merkezin 80 gün gibi kısa bir sürede inşa edildiğine değinerek, eski polis merkezinin kiralık küçük bir yerde hizmet verdiğini, yaptıkları binanın ise son derecede modern ve çağın tüm yenilikleri kullanılarak inşa edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan sonra merkezi gezen katılımcılara, merkezle ilgili bilgi verildi.

Törene AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği eski binasına 13 Ekim 2011 günü teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucunda Polis Memuru Kadir Alcıoğlu şehit olmuş, 2 polis ve 1 sivil memur da yaralanmıştı.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İskenderun'da Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement