İsmet Usta ile "Suzi"Nin Kıskandıran Dostluğu - Son Dakika
Güncel

İsmet Usta ile "Suzi"Nin Kıskandıran Dostluğu

Eskişehir'de oto sanayi sitesinde iş yeri olan makas ustasının sokakta bulduğu ve "Suzi" adını verdiği köpeği ile dostluğu, herkesin dikkatini çekiyor.

13.06.2016 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de oto sanayi sitesinde iş yeri olan makas ustasının sokakta bulduğu ve "Suzi" adını verdiği köpeği ile dostluğu, herkesin dikkatini çekiyor.

TEKSAN Sanayi Sitesi'nde araçların makas tamirine yönelik iş yeri bulunan 55 yaşındaki İsmet Dağ, 3 yıl önce sokakta yavruyken bulduğu Suzi'ye adeta gözü gibi bakıyor, ev ve iş yerinde yanından ayırmıyor.

Evden işe, işten eve giderken sahibinin kucağında motosiklete binen Suzi'yi görenler de şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Sanayi esnafının da maskotu haline gelen Suzi, sahibi İsmet Dağ'ı gözünün önünden kaybedince çevredeki iş yerlerini tek tek dolaşıp onu kokusundan buluyor.

Makas ustası İsmet Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suzi'yi iki aylıkken sanayi çarşısında sokakta bulduğunu ve beslemeye karar verdiğini söyledi.

İsminin "Prenses" olmasını istediğini belirten Dağ, İstanbul'da yaşayan bir arkadaşının talebi üzerine köpeğe Suzi adını verdiğini dile getirdi.

Dağ, çevre esnafının ilk önce Suzi'ye alışamadığını ancak şimdi herkesin onu çok sevdiğini anlatarak "Vatandaş, ilginç gözle bakıyor ama benim için güncel hayat. Yalnız yaşıyordum. Suzi, bana bir can oldu. Hazır mama ile besliyorum." diye konuştu.

"Hayvanlara eziyet edenleri görünce insanlıktan tiksiniyorum"

Suzi'yi arkadaş ortamlarına ve balık tutmaya giderken de yanından ayırmadığını belirten Dağ, şöyle devam etti:

"Suzi ile günün her anında beraberiz. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor. Onu çok seviyorum. Hayvan sevgisi olmayanda insan sevgisi hiç olmaz. Hayvanı sevmeyen insanı sevemez. Ömrümün sonuna kadar Suzi'yi bırakmayacağım. Hayvanlara eziyet edenleri görünce insanlıktan tiksiniyorum. Hayvanın dili yok, eziyet edenleri anlamıyorum."

"İki insan arasındaki ilişkiden daha iyi ilişkileri var"

Sanayi esnaflarından Erol Şanlı da çevre esnafının İsmet usta ile Suzi arasındaki dostluğa hayran kaldığını söyledi.

İsmet ustanın hayvan sevgisiyle dolu olduğunu vurgulayan Şanlı, "İki insan arasındaki ilişkiden daha iyi ilişkileri var. Beraber yiyor, beraber geziyorlar. Çok mükemmel bir ikili oldular. Bütün sanayi esnafı, Suzi ile İsmet ustayı görünce gülümsüyor. Hakikaten çok iyi şeyler bunlar. Ben de küçük bir köpek besliyorum ama Suzi'nin yerini kimse tutmuyor." dedi.

"İsmet sta nereye, Suzi oraya"

Esnaf Gökhan Dinç ise Suzi'nin tüm sanayi esnafı ve müşterileri tarafından sevildiğini aktararak şunları kaydetti:

"O, İsmet ustadan hayatta ayrılmaz. İsmet usta nereye, Suzi oraya. İsmet ustayı kaybedince sanayideki iş yerlerini tek tek dolaşıp onu kokusundan buluyor. Biz de elimizden geldiği kadar gözetiyoruz. Yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor. Aralarında çok güçlü bir bağ var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsmet Usta ile 'Suzi'Nin Kıskandıran Dostluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement