İspanya'dan Askeri Misyonlarla İlgili Yeni Kararlar - Son Dakika
Güncel

İspanya'dan Askeri Misyonlarla İlgili Yeni Kararlar

İspanyol hükümeti, Sevilla askeri üssündeki ABD askerlerinin kalma süresini bir yıl uzattı İspanya, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki uluslararası askeri misyonlara katkı verecek.

07.03.2014 17:49

İspanya hükümeti, Sevilla askeri üssündeki Amerikan askerlerinin kalma süresini bir yıl uzatma ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki uluslararası misyonlara katkı verme kararı aldı.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Savunma Bakanı Pedro Morenes, ülkenin güneyindeki Sevilla kentindeki Moron de la Frontera askeri üssünde görev yapan ABD askerlerinin kalma süresini 1 Nisan 2015 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Morenes, 19 Nisan 2013 tarihinde Moron de la Frontera üssüne gelmelerine izin verilen Amerikan askerlerinin sayısının şu anda 500 ila 850 arasında iken bunun 1100'e kadar çıkarılmasına müsaade edildiğini duyurdu.

Amerikan askerleri, bazı Kuzey Afrika ülkelerindeki  "Arap Baharı" ve Orta Afrika'da yaşanan gelişmelere paralel olarak geçici süreyle Sevilla'daki üsse gelmişlerdi.

ABD'nin Madrid Büyükelçiliği, konuyla ilgili olarak İspanyol hükümetine teşekkür eden yazılı bir açıklama yaptı. Büyükelçilik, "İspanya, ABD'nin en önemli müttefiklerinden ve en güvenilir ortaklarından biridir" dedi.

İspanyol hükümeti ayrıca AB ve BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki yeni askeri misyonlarına katkı verme kararı aldı.

İspanya, AB'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki misyonuna 60 asker ve 25 jandarma vereceğini, BM'nin bu ülkedeki misyonuna da Hercules tipi askeri nakliye uçağı ile 50 kadar asker göndereceğini açıkladı. - Madrid

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'dan Askeri Misyonlarla İlgili Yeni Kararlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement