İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi - Son Dakika
Dünya

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi

İsrail polisinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesi ile başlayan gerginlik savaşa dönüştü. Hamas'ın Kudüs'e gerçekleştirdiği roketli saldırılara hava saldırısıyla yanıt veren İsrail, Gazze'de sivilleri hedef aldı. İsrail'in zalimce yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'u çocuk olmak üzere 24'e, yaralı sayısı ise 103'e yükseldi.

11.05.2021 07:40  Güncelleme: 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere müdahalesi ile başlayan Hamas'ın da roketli karşılık verdiği saldırılarda İsrail savaş uçaklarını devreye aldı. İsrail'in dün gece Gazze'ye düzenlediği roketli saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi. Yaşamını yitirenlerin 9'u çocuk. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, şehit 9 çocuktan birinin 10 yaşındaki kız çocuğu, diğerlerinin ise farklı yaşlardaki erkek çocukları olduğu kaydedildi.

GERGİNLİK İSRAİL POLİSİNİN MÜDAHALESİ İLE BAŞLADI

Dün sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi. Filistinliler, gösteriden sonra fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı. Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti. Müdahalelerde 331 kişi yaralandı.

HAMAS ULTİMATOM VERMİŞTİ

Hamas, İsrail'in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nden yerel saatle 18.00'e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçeceklerini bildirmişti. Hamas ayrıca Kudüs'teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00'e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Hamas'ın açıklamasının ardından İsrail ordusu alarm durumuna geçerken, Gazze sınırında yer alan Aşkelon şehrinde halka açık sığınaklar açılmıştı. Yetkililer, alınan kararın ordu tarafından değil, belediye tarafından alındığını açıklamıştı.

HAMAS, ROKETLİ SALDIRI DÜZENLEDİ

Gazze'deki Filistin direniş gruplarının İsrail'e Mescid-i Aksa'daki polisleri çekmesi için verdiği sürenin dolmasının ardından İsrail'in bazı bölgesinde siren sesleri duyulmaya başlandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Batı Kudüs ve Beyt Şems kentlerinde sirenlerin çaldığı, İsrail'in güneyine de çok sayıda roket gönderildiği belirtilirken daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. Ayrıca Gazze'den atılan anti tank mermisi nedeniyle İsrailli bir sivilin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, Gazze'den Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı aktarıldı. Roketlerden birinin Batı Kudüs'ün banliyölerinden Mevasseret Zion'da bir eve isabet ettiği ve hafif hasar oluştuğu ifade edildi.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA 24 SİVİL CAN VERDİ

İsrail ordusu, Kudüs'e düzenlenen roket saldırısı üzerine Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığı ölü sayısının arttığını belirterek, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırılarında 9'u çocuk olmak üzere 24 kişinin şehit olduğunu, 103 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

HAMAS KOMUTANI DA ÖLDÜ

Hamas hedeflerine düzenlenen hava saldırısında Hamas komutanlarından birinin öldürüldüğü bildirildi.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

İSRAİL GENİŞ ÇAPLI HAVA SALDIRISI DÜZENLEYECEK

Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan haberde, bugün düzenlenen Güvenlik Kabinesi toplantısında Gazze'den atılan roketler nedeniyle bölgeye geniş çaplı hava saldırısı düzenlenmesinin kabul edildiği ancak kara operasyonuna onay verilmediği belirtildi.

"AĞIR BİR DARBE İNDİRMELİ"

Gazeteye konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin uzun süreli bir savaşı istemediklerini kaydederek, "Hamas'a ağır bir darbe indirilmeli ve herkes sınırlarımızı anlamalı" ifadesini kullandığı aktarıldı. İsrail ordusu, bölgede tansiyonun artması nedeniyle Gazze Şeridi çevresindeki birliklerine takviye yaptı. Öte yandan Gazze sınırına yakın bölgelerde dışarı çıkmama uyarısında bulunuldu.

İSRAİL YİNE CEMAATE SALDIRDI

Öte yandan, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate akşam namazından sonra bir kez daha saldırı gerçekleştirdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, Filistinli gençler ile İsrail polisi arasında Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Faslılar) Kapısı önünde tartışma ve sürtüşme yaşandığına dikkati çekerek, polisin ses bombaları ve plastik mermilerle müdahale ettiğini vurguladı.

İsrail polisinin saldırısı esnasında yangın çıktığını ve Harem-i Şerif'teki bir ağaca sıçradığını belirten Dibs, Mescid-i Aksa itfaiyesinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü kaydetti.

İsrail polisinin sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırısında 331 Filistinli yaralanmıştı.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV, İSRAİL'İ KINADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, telefon görüşmesinde Filistinlilerin Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ile Çavuşoğlu telefon görüşmesinde Doğu Kudüs'teki durumu ele aldı, Filistin ile İsrail arasındaki ilişkilerin kötüleşmesi, Doğu Kudüs'te özellikle de Mescid-i Aksa bölgesinde gerilimin artmasından dolayı endişelerini dile getirdi.

Bu bağlamda Lavrov ile Çavuşoğlu, Filistinlilerin kendilerine ait Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çıkarılmasını kınadı, meselenin tüm taraflarına itidal ve Müslümanlar için kutsal olan ramazanda durumun kötüleşmesine yol açacak eylemlerden kaçınma çağrısı yaptı.

İki bakan, Rusya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Sputnik V aşısının Türkiye'ye sevkiyatının organizasyonu ve Türkiye'de üretimi ile ilgili konuları da ele aldı.

Görüşmede ayrıca, Karabağ'da durumun istikrara kavuşturulması yönündeki girişimlerin sürdürülmesinin önemi de vurgulandı.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

İSRAİL'İN SALDIRISINA ŞENTOP'TAN TEPKİ

İsrail'in sivilleri hedef almasının ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "İşgalci İsrail tam anlamıyla bir devlet terörü uyguluyor. İsrail savaş uçaklarının Kuzey #Gazze'ye düzenlediği saldırıda 3 çocuk şehit oldu. BM ve tüm dünya yine sessiz. Herkes sussa da, biz, Türkiye olarak hiçbir zaman susmayacağız" dedi.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

ALTUN'DAN DA TEPKİ MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Devlet terörü işleyen İsrail, 3'ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. İsrail'e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

İMAMOĞLU'NDAN KINAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Mübarek Ramazan ayında Kudüs'te yaşananlardan sonra Gazze'deki saldırıda aralarında çocukların da olduğu can kayıpları olduğu haberleri geliyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, saldırıları kınıyorum. Bölgeye barış ve huzurun hakim gelmesini diliyorum" dedi.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: 9'u çocuk 21 kişi yaşamını yitirdi

1967'DEN BERİ İŞGAL ALTINDA

Mescid-i Aksa, İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor. Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.

İsrail, hava saldırısıyla Gazze\'yi vurdu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 24\'e yükseldi

Son Dakika Dünya İsrail, hava saldırısıyla Gazze'yi vurdu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (35)

  • Recai : 60 yıldır kınamaya devam İsrailin çokta umurunda sanki kınama 25 0 Yanıtla
  • YORUMCU: Kınamakla olmaz! İcraat lazım! 21 1 Yanıtla
  • Uzak değil: İslam'a ve müslümanlara düşmanlık eden azmanlar elbette hem dünya hayatında hem ahirette ziyana uğrayacaktır. Bunun geçmişte de çok örnekleri var bu bir iddia değil bal gibi gerçektir. Hangi ırktan olursa olsun bütün müslümanlar dayanışma ve birlik içinde son derece uyanık olmalılar inşaallah. Bizim yitiğimiz olan öncelikle ilim, teknoloji ve fen bilimlerinde artık eskisi gibi önde ve öncü olmalıyız. Müslümanlar olarak yaptırım gücü sayılabilecek her alanda kesinlikle daha üstün olmalı ve diğerleri ile aramızdaki açık farkı kapatmak için çok yüksek performans sarfetmeliyiz. Dünyada adaletin ve iyiliğin sağlanması hakiki anlamda İslam'ı yaşayan ve de diğer dünya devletlerinin hepsinden çok daha güçlü bir Müslüman Devletin var olması ile mümkündür. İslam ve insanlık düşmanı ve her türlü sinsi oyun çevirebilen azgınlara karşı biz müslümanlar olarak her zaman uyanık ve de hazırlıklı olmalıyız. Su uyur düşman uyumaz... 19 2 Yanıtla
  • Mehit: Bir avuç yahudi .dünyanin başına bela.dinsizin hakkindan imansiz gelir .lakin dinsizde imansizda bunlar.dünyada kaç tane islam devleti var .tükürseler bogulacaklar.ama susmayi tercih ediyolar.selahattin eyübi,hz Ömer'in yüzüne nasil bakacaz ahirette,ya Resulün yüzüne nasil bakacaz.emanetine sahip çikamadikmi filistini,kudüsü.kasire biraktik kaçtikmi dicez.Allah'a.ayetinde buyuruyo Rabbimiz, düşmana arkasini dönenin sonu cehennemdir.uyan ey islam alemi 15 3 Yanıtla
  • Denizli li dayı: İsrailli kınıyorum aşırı çok 12 2 Yanıtla
  • Elini tutanmi var: Bilgisayar başında atıp tutacağına git İsrail e savaş 7 4
  • YORUMCU: @Elini tutanmi var: eğer ülkemiz bana böyle bi yetki verse seve seve giderim 5 4
  • Ülken niye versin : Çok seviyorsun ya kaçak yolla gidebilirsin 4 3
  • Merak etme: Hzomar ve Hz eyyup senin yüzüne bakmaz öbür tarafta korumalarına bile yaklaşamazsın öbür tarafta 1 5
  • İ.mansız: Öyle deme bizde bir tane i.mansız var onu gönderelim cepheye 0 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.

  • ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü
    11:08 ICRC Başkanı: Gazze'deki durum tarif edilemeyecek kadar kötü

    Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric Egger, Gazze'deki durumun tarif edilemeyecek kadar kötü olduğunu belirterek, İsrail'in işgalci devlet olarak Gazze'deki nüfusa hizmet sağlama, bunu yapmaması halinde ise insani yardımların girişine izin verme yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Egger, Gazze'deki insani durumun kötüleştiğini ve özellikle çocukların en çok etkilendiğini ifade etti. ICRC'nin Gazze'de aktif olarak çalıştığını ancak daha fazla insani yardım sağlanması gerektiğini vurgulayan Egger, İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına karşı insani hizmet sağlama veya insani yardıma izin verme yükümlülüğü taşıdığını belirtti.

  • Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya
    11:07 Kuzey Gazze'de Kıtlık Alarmı: Nüfusun %100'ü Açlıkla Karşı Karşıya

    Birleşmiş Milletler'in desteklediği rapor, Gazze'de kıtlığın yaklaştığını ve nüfusun tamamının felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtti. Gazze'deki 2.2 milyon kişi yeterli gıda bulamazken, kuzeydeki kıtlığın Mart-Mayıs 2024 döneminde başlaması bekleniyor. İsrail, 'açlığı savaş aracı olarak kullanmakla' suçlandı. Rapor, İsrail'in Gazze'yi geniş çapta yok etmesi ve yardımı kısıtlaması nedeniyle kıtlık koşullarının yayılacağını ifade etti.


Advertisement