İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi Şanlıurfa ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde kınandı.

01.04.2015 15:04

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi Şanlıurfa ile Gaziantep'in Nizip ilçesinde kınandı.

Adliye bahçesinde toplanan savcı ve hakimler, saygı duruşun bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü kınadıklarını söyledi.

Bu tarz saldırıların yargı mensuplarını yıldıramayacağını belirten Kuş, "Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yargı camiamızın ve milletimizin başı sağolsun" dedi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe de yaşanan saldırıyı kınadıkları belirterek, "Saldırı üzerinden avukatlara yönelik haksız bir karalama kampanyası başlatılmak isteniliyor. Avukatlar yargı camiasının kurucu unsurlarıdır. Hakim ve savcı yargı mekanizması içinde neyse avukatının rolü da aynen odur. Avukatların meydana gelen saldırıyla yakından uzaktan ilgisi yoktur" şeklinde konuştu.

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Şanlıurfa'da, şehit edilen Savcı Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Gençlik Kolları öncülüğünde toplanan grup, Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gıyabi cenaze namazına AK Parti Gençlik Kolları Şanlıurfa İl Başkanı Sedat Ertürk ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Ertürk, açıklama yapmadan, dua ederek sessize dağılacaklarını söyledi.

- Nizip'te tören düzenlendi

Şehit savcı Kiraz için, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Adalet Sarayı'nda tören düzenlendi.

Adliye önünde toplanan çok sayıda savcı, hakim ve avukat Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ali Bayarslan, yaptığı açıklamada, saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi.

Görevi başında uğradığı silahlı saldırıda Kiraz'ın şehit olduğu haberinin tüm yürekleri yaktığını ifade eden Bayarslan, şunları kaydetti:

"Milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyen terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Meslektaşımızın bize emanet olarak bıraktığı adalet meşalesini şerefle taşıyacağız. Şehit olan meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz'a yüce Allah'tan rahmet, ailesine, milletimize ve tüm yargı camiasına ise sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstanbul Adliyesi'ndeki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement