İsveçli Wallenberg'in 'Benim İçin Başka Seçenek Yok' Sergisi - Son Dakika
Güncel

İsveçli Wallenberg'in 'Benim İçin Başka Seçenek Yok' Sergisi

İsveçli Wallenberg\'in \'Benim İçin Başka Seçenek Yok\' Sergisi

iSVEÇ Büyükelçliği ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) işbirliğinde gerçekleştirilen Raoul Wallenberg anısına 'Benim İçin Başka Bir Seçenek Yok" adlı fotoğraf sergisi, sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

29.11.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

iSVEÇ Büyükelçliği ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) işbirliğinde gerçekleştirilen Raoul Wallenberg anısına 'Benim İçin Başka Bir Seçenek Yok" adlı fotoğraf sergisi, sanatseverlerin ilgisine sunuldu. İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund himayelerinde Çankaya Belediyesi ÇSM Fikret Mualla Sergi Salonu'ndki sergi açılışına Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Meksika Büyükelçisi Martha Elena Federica Bercana Coqui ve çok sayıda değişik elçilik mensupları ile vatandaşlarda katıldı. Sergi, 5 Aralık 2016 tarihine kadar izlenebilecek.

İsveç Büyükelçliği ve Çankaya Belediyesi ÇSM işbirliğinde gerçekleştirilen Raoul Wallenberg anısına 'Benim İçin Başka Bir Senek Yok" adlı fotoğraf sergisi Çankaya Belediyesi ÇSM Fikret Mualla Sergi Salonu'da İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund himayelerinde gerçekleştirildi. Raoul Wallengerg sergisi, İsveç Enstitüsü tarafından 2012 yılında Wallenberg'in 100. doğum yılı anısına hazırlanan ve dünyanın pek çok ülkesine sergilenen bir sergi olduğunun dikkatini çeken İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, "İkinci Dünya Savaşı sırasında Macaristan'ın İsveç Büyükelçiliği'nde ataşe olarak görevli Raoul Wallenberg binlerce Yahudi'nin hayatını kurtarmış, insani yardım konusunda bir efsane haline gelişinin öyküsünü fotoğraflarla ve metinlerle anlatılan bir sergidir" dedi.

İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund, sergi açılışındaki konuşmasında,, Raoul Wallenberg'in dünyada en ünlü ve hayranlık uyandıran İsveçlilerden biri olduğunu belirtti. Wahlund, " Budapeşte'deki İsveç Elçiliği'nde çalıştığı yıllarda 2. Dünya Savaşı'nın son zamanlarında sayısız Yahudi'yi katliamdan kurtarmak için cesurca bir operasyon yürütmüştür. Raoul, Macar Yahudilerini kurtarmak için Budapeşte'deki İsveç Elçiliği'nde özel bir insani birim kurmuştur. Çok sayıda İsveç koruma pasaportu düzenleyerek ve Yahudilerin sığınabileceği 'İsveç Evleri' olarak adlandırılan binaları kiralayarak, onların Alman ve Macar Nazileri'nden kaçmalarına yardım etmiştir. Yalnızca kendi cesareti ve ahlaki gücüyle donanmş olan Raoul Wallenberg on binlerce Yahudi'yi katliamlardan kurtarmıştır" dedi.

Sergide mini bir resital veren Peter Asp (keman), Onur Aymergen (gitar) dinletileriyle davetlilerden alkış aldılar.

FOTÜOĞRAFLI - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsveçli Wallenberg'in 'Benim İçin Başka Seçenek Yok' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement