İtalya'nın yeni Dışişleri Bakanı Tajani, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü - Son Dakika
Güncel

İtalya'nın yeni Dışişleri Bakanı Tajani, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

İtalya\'nın yeni Dışişleri Bakanı Tajani, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü

İtalya'da yeni göreve gelen hükümetin Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir telefon görüşmesi yaptı.

22.10.2022 20:47  Güncelleme: 20:51

İtalya'da yeni göreve gelen hükümetin Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Ülkede bugün göreve başlayan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin Dışişleri Bakanı Tajani, İtalya Dışişleri Bakanlığında görev devir tesliminden sonra ilk iş olarak Ukraynalı mevkidaşıyla telefonda görüştü.

Tajani, Twitter hesabından, görüşmeye dair yaptığı paylaşımda, "İtalya'nın Rus işgaline karşı olduğunu ve Ukrayna'nın özgürlüğüne ve savunmasına verdiği desteği teyit ettim. Adalet olmadan barış olmaz. Adalet, Ukrayna'nın bağımsızlığı demektir." ifadelerini kullandı.

Sağ koalisyon hükümetinde yer alan Tajani'nin partisi Forza Italia'da başkan Silvio Berlusconi'nin hafta içinde kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarında Ukrayna savaşına ilişkin sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

Berlusconi'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "savaşa itildiğini, Rus liderle doğum günlerinde hediyeleştiğini" söylemesi ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy hakkındaki sözleri tepkilere neden olmuştu.

İtalya'da muhalefet partileri, Berlusconi'nin sözleri dolayısıyla Tajani'nin dışişleri bakanlığına getirilmemesi gerektiğini savunmuştu.

Bu arada, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de Ukrayna lideri Zelenskiy'nin kendisini göreve gelmesinden ötürü tebrik ettiği Twitter iletisine verdiği yanıtta, "Çok teşekkürler Zelenskiy. İtalya, özgürlüğü ve haklı bir barış için savaşan Ukrayna'nın cesur halkının yanındadır ve her zaman da yanında olacaktır. Yalnız değilsiniz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'nın yeni Dışişleri Bakanı Tajani, Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement