İtfaiye Çalışanları Darp Edildi - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Çalışanları Darp Edildi

İtfaiye Çalışanları Darp Edildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kantarkaya köyünde çıkan yangına müdahale etmek için giden itfaiye ekipleri, köylüler tarafından geç geldikleri iddiasıyla darp edildi.

10.08.2014 12:06  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kantarkaya köyünde çıkan yangına müdahale etmek için giden itfaiye ekipleri, köylüler tarafından geç geldikleri iddiasıyla darp edildi.

İFTAİYECİLER SALDIRIYA UĞRADI

Kantarkaya köyünde dün akşam saatlerinde İsmet Yılmaz'a ait evde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Köylülerin yangını Karlıova Belediyesi itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine itfaiye köye doğru hareket etti. Yangının olduğu eve gelen itfaiyeciler, evi yanan vatandaşın yakınları tarafından saldırıya uğradı. İtfaiyenin geç geldiklerini iddia eden köylüler, ekiplere saldırdı. Olay yerine giden Karlıova Belediyesi itfaiyesi çalışanları Osman Aydemir, Yakup Olgun ve Ahmet Karabağ köylüler tarafından darp edildi. Vücutlarının çeşitli yerlerinden darp edilen itfaiye erleri Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırganlar itfaiye erlerini darp ettikten sonra aracın camlarını da taşlarla kırdı. Jandarma ekiplerinin olay yerine gitmesiyle olaylar yatıştırıldı.

"3.5 TON SUYLA NE KADAR HIZLI GİDEBİLİR Kİ"

Konu hakkında bir açıklama yapan Karlıova Belediyesi Zabıta Baş Komiseri Metin Bingöl, "Yangın ihbarı saat 19.20'de belediyemize yapılmıştır. İhbarı alan personellerimiz zaman kaybetmeden 19.33'de olay yerine hareket etmiştir. 1980 model olan itfaiye aracımız üç buçuk ton suyla olay yerine ne kadar hızlı gidebilir ki. Karlıova ilçesi ve köylerine sadece bir itfaiyemiz ile hizmet veriyoruz. İtfaiyemiz 1980 model olduğundan dolayı çoğu zaman arızalı ve görevini yerine getiremediğinden dolayı çoğu birçok yangına vidanjörle müdahale etmek zorunda kaldık. İtfaiyemize saldıran köylüler personellerimizi ve aracımıza saldırmaları tasvip edilemez." dedi.

Olay hakkında jandarma ekipleri tarafından soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtfaiye Çalışanları Darp Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement