İyi Bir İş Fikriniz Varsa Paraya İhtiyacınız Yok' - Son Dakika
Güncel

İyi Bir İş Fikriniz Varsa Paraya İhtiyacınız Yok'

İyi Bir İş Fikriniz Varsa Paraya İhtiyacınız Yok\'

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan ve kendini 'seri girişimci' olarak tanımlayan lidyana.com CEO'su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilikten korkmamalarını tavsiye ederek, "İyi bir iş fikriniz varsa paraya ihtiyacınız yok" dedi.

22.03.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan ve kendini 'seri girişimci' olarak tanımlayan lidyana.com CEO'su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilikten korkmamalarını tavsiye ederek, "İyi bir iş fikriniz varsa paraya ihtiyacınız yok" dedi.

Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğunun tarafından düzenlenen Ulusal Profesyoneller ve Başarılı Yöneticilerle Sektörler Kongresi (PBYSK) 'Kariyerine ışık tut' sloganıyla başladı. Mete Cengiz Merkezi Sinema Salonu'nda üç gün boyunca gerçekleşecek etkinliğin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye'nin başarılı genç iş adamlarını öğrencilerle buluşturan İşletme Topluluğu'na teşekkür etti.

'NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMELİYİZ'

Ülkenin kalkınmışlık düzeyinin en önemli ölçütünün sahip olduğu insan kaynağının niteliği olduğunu belirten Prof. Dr. Ulcay, "Küresel ekonomideki değişim trendleri, şirketlerin insan kaynaklarından beklentilerini artırdı. Dünyada firmalar arasındaki rekabette başarı yalnızca sermayeye, malzemeye ve teknolojiye sahip olunarak değil, elinizdeki insan kaynağını en iyi şekilde yöneterek gerçekleşmektedir. Bu anlamda ekonomik gelişme ve kalkınma için nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin ve bilgiyi kullanmanın şart olduğunu iyi biliyoruz. Uludağ Üniversitesi olarak 3.Nesil Üniversite vizyonuyla insanımıza nitelik kazandırmanın yanında sektörlerin ihtiyacı olan insan kaynağının eleman ihtiyacına çözüm bulmak için çalışıyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarını ardından etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen lidyana.com CEO'su Hakan Baş, öğrencilere girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundu.

Hakan Baş kendini 'seri girişimci' olarak tanımlarken 5 yılda 14 şirket kurduğunu belirtti. Baş, öğrencilere girişimci olmaktan korkmamaları gerektiğini vurguladı ve "Türkiye'de girişimcilik desteklense de aslında geleneksel bir toplumuz. Kimse risk almak istemiyor. Türkiye'nin önemli bankalarından birinde yatırım sorumlusu olarak görev yapıyordum ve işten ayrılıp kendi işimi kurmak istediğimi babama söylediğimde babam buna karşı çıktı. Bu arada babam doktor, kültürlü ve sosyal biri buna rağmen tepkisi buydu. Ama ben hayallerimin peşinden gittim ve dünyanın şuan üçüncü en büyük sosyal oyun şirketi kurdum" dedi.

'ÜLKEMİZDE MELEK YATIRIMCILAR ARTTI'

Türkiye'de 'melek yatırımcı' ların artığını belirten genç CEO, "İyi bir iş fikriniz varsa illa paraya ihtiyacınız yok. Tüm koşullar oluşmuşken tek eksiğiniz paraysa bu önemsiz bir detay. Çünkü 5-6 yıldır ülkemizde melek yatırımcılar yani yolun başında olup (Start-up) bir iş fırsatına yatırımla sermaye sağlayan kişiler arttı" dedi.

Başarılı olmanın mutlu olmak olduğunu belirten Baş, "Hayaliniz eve akşam 5'te varıp köpeğini gezdirip yemek pişirmek ise mutlusunuz demektir" dedi.

Üç gün sürecek etkinlik boyunca, Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı CEO'su Dr. Önder Halisdemir, Aktaş Holding CEO'su Sami Erol, Vestel Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Vatan Bilgisayar CEO'su Hakan Vatan, Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ve Borajet CEO'su Fatih Akol öğrencilerle bir araya gelecek.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İyi Bir İş Fikriniz Varsa Paraya İhtiyacınız Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement