"İzler" Bırakmakta İddialı, Bir O Kadar Da Mütevazı - Son Dakika
Kültür Sanat

"İzler" Bırakmakta İddialı, Bir O Kadar Da Mütevazı

"İzler" Bırakmakta İddialı, Bir O Kadar Da Mütevazı

Müzik Dünyasında ve Ruhunuzda "İz" Bırakacak Bir Albüm

25.10.2010 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söz ve müzikleri kendisine ait olan, 1993 yılından bu yana biriktirdiği şarkılarını biraraya getiren Özgür Demir, İzler albümü ile müzikseverlerle buluştu.

Uzun yıllardır elden ele, dilden dile yayılan özel demo kayıtlarıyla müzik dünyasında kendine özel bir yer edinen, yumuşak ve duygulu ses tonu ve sakin müziğiyle dikkat çeken Özgür Demir, farklı konseptinden ve dinleyicilerinin taleplerinden güç alarak, 15 parçadan oluşan İzler albümünü SRS Music aracılığı ile sevenleriyle buluşturdu.

Türkiye çapında tüm D&R'larda, kitapevleri, müzik marketlerde ve internet satış noktalarında yerini alan İzler albümünde; Ömrümün Asfaltı dikkat çeken parçaların başında geliyor.

İzler albümünün müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Uğur Yılgın yaptı. Stüdyo Çimen'de yaklaşık 150 saatlik stüdyo çalışması sırasında, Mazlum Çimen albüme büyük destek verdi. Albümün grafik tasarımı Hande Ünver'e, fotoğrafları ise Arif Kıran'a ait.

Şarkılarımın hepsi "bir yaranın kabuğu gibi"

Söz müzik bütünlüğünün hissedildiği parçaların tamamında sakinlik hakim. Düzenlemelerde de özenli bir sadelikle desteklenmiş bu müzikal hava, günümüzün yorulmuş kulaklarına çok iyi gelecek gibi gözüküyor. İzler albümüne dair Özgür Demir, "Şarkılarımın hepsi bir yaranın kabuğu gibi. Kendim için söyledim ama tüm romantiklerle buluştum. Albümde 'eller havaya' durumu yok" dedi.

İlk klibin 2010 yılı sonuna doğru "Ömrümün Asfaltı" parçasına çekilmesi planlanan albümde, "Gözlerimde nem var bu akşam" diyerek seslenilen Sevgili parçası, "Serzenişim Şarkılara" denilen, sitemin hissedildiği "Ömrümün Asfaltı", özlemin en güzel haliyle dile geldiğisözleri Adnan Yücel'e ait "Ciğerparem", Özgür Demir'in çocukluğunun geçtiği, geçmişle geleceğin bağlandığı yeri anlatan "Gökçebostan" parçası, albümde dikkat çeken parçalardan sadece bir kaçı.

Tamamen akustik bir çalışma ve mızıkanın unutulmuş tadı...

Alışılmışın dışında parçalarda farklı enstrümanların da kullanıldığı albümde, bazı parçalarda çello ve akordeonun varlığı hissediliyor. Özellikle müzisyen Tuncay Özkan'ın ustalığı ile kulaklara çalınan mızıka, albüme ayrı bir keyif katmış. Albümün diğer bir özelliği ise, tamamen akustik bir çalışma olması.

İzler, bireysel duran bir ekip albümü...

Albümde yer alan tüm parçaların söz ve müzikleri kendisine ait olan, yumuşak ses tonu ile dikkat çeken Özgür Demir'e ilk albümünde birçok müzisyen arkadaşı eşlik ediyor. Müzisyen arkadaşlarının katkılarını özellikle vurgulayan Özgür Demir, onlar için "uzun yol arkadaşlarım" diyor.

Vokalde Özgür Demir'e eşlik eden solo vokal Filiz Can, klasik-akustik-elektro-perdesiz gitar ve tamburda Hüseyin Sarısaltıkoğlu, bağlama, buzuki ve lavtada Muhterem Sur klarnet, cajon ve kavalda Uğur Yılgın, mızıkada Tuncay Korkmaz, kemanda Kerem Çelik, perküsyonda Cevat Akbulut, çelloda Özer Arkun, akordeonda Gökhan Özkan, trompette Birkan Irmak, keyboardda Osman Tolga Bedir ustalıklarını sergiliyor.

"Uzun bir süre demo parçalara dinleyiciler isim verdi..."

Özgür Demir'in, 2004 yılında hazırladığı demo kayıtları, o yıllarda müzikseverlerin ruhuna dokunmaya başladı. "Albüm yeni çıktı ama parçaları ezbere bilen bir hayli insan var" diyen Özgür Demir, bir anısını şöyle aktarıyor:

"Arkadaşlar arasında elden ele yayılan demo kayıtlarım, sonradan tanıştığım bir dinleyicimin eline geçiyor. CD'de parçalar isimsiz yer aldığı için, bu arkadaş kendince bir metod buluyor ve parçalara kendisi isim veriyor. Parçaların nakaratlarından ya da parçanın içinde geçen sevdiği bir kelimeyi alarak, parçanın ismi kabul ediyor, öyle dinliyor, öyle paylaşıyor. Benden önce parçalara o kişi isim verdi."

ÖZGÜR DEMİR: MMM (Mali Müşavir Müzisyen)

1970 yılında Sivas Gökçebostan'da doğan Özgür Demir, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla beraber, Kutup Yıldızı müzik grubunu kurdu.

Grubun "Onurumuz" adlı albümünden sonra çalışmalarına bireysel olarak devam etti. 1993 yılından bu yana biriktirdiği şarkılardan bir bölümünün yer aldığı "İzler", ilk albümü. Halen Mali Müşavirlik yapmakta olan Özgür Demir, müzikle ilişkisini "romantik" olarak tanımlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'İzler' Bırakmakta İddialı, Bir O Kadar Da Mütevazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement