İzmir Bayındır Çiçek Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

İzmir Bayındır Çiçek Festivali Başladı

Bayındır Çiçek Festivali başladı (2)HER ÇEŞİT ÇİÇEK VARİzmir'de bu yıl 22'incisi düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali'nde stant açan üreticiler, bütün yılın emeğini görücüye çıkardı.

03.05.2019 17:03

Bayındır Çiçek Festivali başladı (2)

HER ÇEŞİT ÇİÇEK VAR

İzmir'de bu yıl 22'incisi düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali'nde stant açan üreticiler, bütün yılın emeğini görücüye çıkardı. Rengarenk çiçekler ile süslenen festival alanı, katılımcıları büyüledi. Petunya, mine, Bodrum papatyası, fesleğen, melisa, ortanca gibi çeşit çeşit çiçeklerin yer aldığı festivale katılan üreticilerden Neşe Kırbaş, 10 yıldır bu işi yaptığını ve severek çiçek ürettiğini söyledi. Çeşit çeşit renklerin içerisinde olmanın mutluluk verici olduğunu söyleyen Kırbaş, ağaç türü, gül çeşitleri ve mevsimlik çiçek sattıklarını belirterek, gül çeşitlerinin 5 liradan, ağaç türlerinin ise 10 ve 15 liradan satışa sunduklarını söyledi.

PARA ÇİÇEĞİ İLGİ GÖRÜYOR

9 ay boyunca emek verip yetiştirdikleri çiçeklerin satışını yapmak için festivale katıldığını söyleyen Yılmaz Çalışkan, bazı çiçeklerin tohumlarını ithal ettiklerini, bunun da fiyatlara yansıdığını belirtti. Çalışkan, İthal ettiğimiz ortancayı 40 liradan, yerli olanı ise 10 liradan satıyoruz. Tohumlarımız ithal. Bu yıl döviz arttığı için çok fazla tohum alıp ekemedik dedi. Tezgahında para çiçeği bulunan Çalışkan, Rivayete göre bu çiçeğin saksısına para koyuyorsunuz ve dilek tutuyorsunuz, dileğiniz gerçekleşiyor. Bu çiçeğin küçüğünü 5 liradan, büyüğünü ise 20 liradan satıyoruz dedi. Çalışkan en çok bahçe türü çiçeklerin satıldığını da anlattı. İstiridye mantarı üreticisi Müberra Türkkan da festivale katıldı. Ürettiği mantarları satan Türkkan, 'İstiridye mantarı üreticisiyim. Ürünlerimi kurumsal yerlere veriyorum. Festivalde de taze taze olan mantarların satışını yapıyorum dedi.

'YERLİ ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ'

İzmir'den festival için Bayındır'a geldiğini söyleyen Osman Kurtça, İzmir'den geldik ve kokusunu beğendiğimiz için bahçe çiçekleri aldık. 30 yıldır İzmir'de yaşıyorum, ilk defa Çiçek Festivali'ne geldim. Emekli olduktan sonra geldim. Burada her şey çok güzel diye konuştu. Süheyla Nergiz de Çeşit çeşit çiçekler aldık. Çok güzel çiçekler var. Üreticiye teşekkür ediyoruz. Yerli üreticiyi desteklemek gerekiyor dedi. Festival için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Serpil Çetin ise, Aşkın gözyaşları' isimli çiçeği aldım. Çiçek Festivali çok güzel diye konuştu.

MİDİLLİ VE DEVE İLE TUR ATTILAR

Öte yandan festivale katılanlar, deve ve midilli ile tur attı. Festival için Denizli'deki çiftliklerinde bulunan deve ve midilli ile İzmir'e geldiklerini söyleyen Fatma Akça, Alt çiftliğine gidemeyenler için ve bizim öz kültürümüzde olan hayvanları tanıtmak için festivale geldik. Çocuklarımıza binip tur attırıyoruz. Deveye yetişkinler biniyor, çocuklar da Midilli ile tur atıyor dedi.

İzmir Bayındır Çiçek Festivali Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Bayındır Çiçek Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement