İzmir Çavuşoğlu'ndan Ticari Taksilere Ötv Sözü - Son Dakika
Güncel

İzmir Çavuşoğlu'ndan Ticari Taksilere Ötv Sözü

Çavuşoğlu'ndan ticari taksilere ÖTV sözü (2)BAKAN ÇAVUŞOĞLU, DİN TEMSİLCİLERİNİ DİNLEDİİzmir'de basına kapalı olarak gerçekleştirdiği Üçyol'daki esnaf ziyaretinin ardından öğle yemeğinde tüm din temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, farklı din...

07.03.2019 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çavuşoğlu'ndan ticari taksilere ÖTV sözü (2)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, DİN TEMSİLCİLERİNİ DİNLEDİ

İzmir'de basına kapalı olarak gerçekleştirdiği Üçyol'daki esnaf ziyaretinin ardından öğle yemeğinde tüm din temsilcileriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, farklı din temsilcilerinin taleplerini dinledi. Tarihi Asansör Restoran'daki toplantıya İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile birlikte Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Başpiskoposu Ertan Çevik, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Monsenyör Lorenzo Piretto, İzmir Ortodoks Kilisesi Metropoliti(Başpiskopos) Bartholomeos Samaras, İzmir Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yorgo Teodoris, İzmir Musevi- Yahudi Cemaati Başkanı Onursal Başkanı Jak Kaya, Din Görevlisi Nesim Baruhiel, Türkiye Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Başpiskopos Ertan Çevik, Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Danışmanı Yalçın Sevimli, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskopos Monsenyör Lorenzo Piretto'nun Yardımcıları Dinçer Nikola Dinç ve Yılmaz Öğüt ve Musevi Cemaati Onursal Başkanı Refakatçisi Avram Sevinti katıldı.

Farklı dinlere mensup camaatlerin ve kiliselerin temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, Anadolu toprakları ve İzmir'in farklı inanç, kültür ve medeniyetlerin beşiği olduğunu ifade etti. Burada faaliyet gösteren kilise, cemaat ve vakıfların kendilerinden bazı talepleri olduğunu aktaran Çavuşoğlu, Cemaatlerin bizden mülkiyet konularıyla ilgili bazı talepleri var. Kiliselerin restorasyonu ve vakıf kurulması için başvuruları olmuş. Bunlar hükümetimizin farklı inanç grupları için attığı adımlar çerçevesinde gelen taleplerdir. İktidara geldiğimiz günden bu yana Türkiye'de farklı inançlara mensup kiliselerin ve vakıfların haklarını veriyoruz. İnancına güvenen, başkalarının dininden rahatsız olmaz. Bugün gündeme getirilen konular makul konulardır. Biz de bunların takibini yapacağız dedi.

İBADETHANELER RESTORE EDİLECEK

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de Hristiyanlık, Musevilik ve İslamiyet gibi 3 dinin bir arada huzur içinde yaşadığı İzmir'in bu birliktelikle zenginleştiğini ifade etti. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda aynı sokakta hem cami, hem kilise, hem de havranın birlikte yer aldığını anlatan Zeybekci, şöyle konuştu

Özellikle Batı Anadolu'da Ege'ye bakarsak bu 3 inancın güzel eserlerini görmek mümkün. İzmir bizim ortak zenginliğimiz. Kadifekale'den Konak'tan Yeşildere'den Smyrna'ya kadar bu zenginliğimizi İzmir'in takıları olarak üzerine koyacağız. İlk yapacaklarımızdan biri 1 Nisan'da tüm ibadethaneleri hiçbir ayrım yapmaksızın restore ederek onları hayata kazandırmak olacak. Cemaatlerin kullanımına sunacağız. İzmir bu özelliği ile diğer şehirlerden daha güçlü bir hale gelecek. Şuanda İzmir'e yıllık gelen turist sayısı 1 milyon. Sadece inanç turizmi için milyonlarca insan İzmir'e gelse başka hiçbir yerde göremeyecekleri zenginlik burada var. İnanç turizminin merkezi İzmir olacak. Bunu da başaracağız. Dış İşleri Bakanımız ile yaptığımız toplantı buna katkı sağlayacak.

İzmir Çavuşoğlu\'ndan Ticari Taksilere Ötv Sözü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Çavuşoğlu'ndan Ticari Taksilere Ötv Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Gaziler ve Şehit Aileleri İçin İftar Programı Düzenlendi
    11:38 Antalya'da Gaziler ve Şehit Aileleri İçin İftar Programı Düzenlendi

    Antalya'nın Serik ve Finike ilçelerinde gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi.

  • Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı
    11:37 Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı

    Ağrı Kızılay şubesinin her sene düzenlediği 'Bir Sınıf Bir Koli' projesi bu yıl tekrar başlatıldı. Ramazan ayından önce dağıtılan boş gıda kolileri, öğrencilerin evlerinden getirdiği malzemelerle doldurulmaya başlandı. Proje kapsamında toplanan gıda kolileri, gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki ailelere teslim ediliyor. Ayrıca Kızılay ekipleri, günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor. Yardım çalışmalarının yoğunlaştığı bu ayda, gönüllüler ailelere sıcak pide dağıtımı yaparak sofralarını eksiksiz dolduruyor.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor
    11:33 Eskişehir'de Kullanılmayan Lojman ve Depolama Alanları Vatandaşları Endişelendiriyor

    Eskişehir Seyitgazi İlçe Belediyesine ait kullanılmayan lojman ve depolama alanlarının günlük yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. İkiçeşme Mahallesi'nde bulunan bu alanlarda ölü köpek yavrularının bulunması ve kimliği belirsiz kişilerce kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, boş binaların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve buraların yıkılıp yeni konutlar yapılmasını istediklerini belirtiyor.


Advertisement