İzmir'de "Seramik Buluntuları Uluslararası Çalıştayı" Yapılacak - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "Seramik Buluntuları Uluslararası Çalıştayı" Yapılacak

"Kuzey ve Orta Anadolu'da MÖ 4. ve MS 8. Yüzyıllar arasında Seramik Buluntular Uluslararası Çalıştayı"düzenleneceği bildirildi.

07.05.2011 09:49

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ortaçağ Arkeolojisi Ana Bilim Dalı tarafından "Kuzey ve Orta Anadolu'da MÖ 4. ve MS 8. Yüzyıllar arasında Seramik Buluntular Uluslararası Çalıştayı"düzenleneceği bildirildi.

Çalıştay düzenleme komitesi üyesi Arkeolog Gülseren Kan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Mayıs Salı günü Tınaztepe Yerleşkesi DEÜ Edebiyat Fakültesi Ömer Köse Salonu'nda düzenlenecek çalıştayda, bölgede yapılan kazılarda çıkan arkeolojik malzemelerin birbiriyle karşılaştırılacağını ve Anadolu'nun seramik kültürlerinin irdeleneceğini belirtti.

Düzenleme komitesinde Arkeolog Aslı Cumalıoğlu ve Arkeolog Sami Patacı'nda yer aldığını ifade eden Gülseren Kan Şahin, programın açılışında DEÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Bayrakdar, DEÜ Ortaçağ Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ergün Laflı'nın konuşma yapacağını söyledi.

Şahin, çalıştayda, Prof. Dr. Mehmet Özsait, Prof. Dr. Salwa Gadelkarim Dawı, Doç. Dr. Özdemir Koçak, Arkeolog Nesrin Özsait, Dr. Tevfik Emre Şerifoğlu, Araş. Gör. Caner Bakan, Araş. Gör. Dr. Derya Erol, Araş. Gör. Cenker Atila, Dr. Gürgül Fles Hatipoğlu, Öğr. Gör. Dr. Aygün Ekin Meriç, Dr. Eva Strothenke, Öğr. Gör. Dr. Ali Kazım Öz, Arkeolog Gözde Dinarlı, Arkeolog Emre Ekin, Arkeolog Mevlüt Üyümez ve Dr. Cristina Mondın'in "Smyrna Agorası Seramik Buluntuları", "Daskyleion Arkaik ve Klasik Çağ Ticari Amphoraları", "Seramik ve Arkeometri", "Orta Karadeniz Bölgesinde Yüzey Buluntularına Göre Hellenistik ve Roma Yerleşmeleri",

"Cide Arkeoloji Projesi Hellenistik Dönem Çalışmaları", "Oluz Höyük MÖ. 6- 1 Yüzyıllar Çanak- Çömleğine Genel Bir Bakış", "Nikomedia'da Hellenistik ve Roma Dönemi Seramik Çalışmaları", "Hadrianoupolis Hellenistik ve Roma Dönemi Seramik Çalışmaları" başlıklı sunum yapacağını ifade etti.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'Seramik Buluntuları Uluslararası Çalıştayı' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement