İzmir'de Yeşil Dokunun Korunması Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Yeşil Dokunun Korunması Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki asırlık ağaçların zararlılara karşı bilimsel yöntemlerle koruma altına aldığını bildirildi.

16.09.2015 10:23

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce, Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki asırlık ağaçların zararlılara karşı bilimsel yöntemlerle koruma altına aldığını bildirildi.

Yapılan açıklamada, bahçedeki 2 bin 150 ağaçla ilgili olarak, hastalık ve zararlılara karşı çok yönlü bir bilimsel mücadelenin sürdürüldüğü belirtilirken, yeşil dokunun yaşamını sürdürmesi için özel önlemler alındığı kaydedildi.

Çamkese böceği, Akdeniz çam kabuk böceği ve kök boğazı fungal gibi zararlılara karşı biyolojik, kültürel, kimyasal ve mekanik mücadele ile birlikte ağaçların bakımlarının da rutin olarak gerçekleştirildiği vurgusu yapılan açıklamada "Zararlı böceklerle yapılan kimyasal mücadelenin insan ve çevre sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini de göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi uzmanları, zararlıları etkisiz hale getirmede biyoteknik yöntemler kullanıyor. Feromon emdirilmiş kapsüller yardımıyla böceklerin yakalanmasını sağlayan 'feromon tuzakları' kurulması da bu yöntemlerden biri olarak kullanılıyor" bilgisi aktarıldı.

Bahçede, biyolojik ömrünü dolduran 60 ağacın yerine ise 100 ağacın dikildiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Yeşil Dokunun Korunması Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement