İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

İzmir polisi tarafından 4 gün önce düzenlenen operasyonlarda terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi 3 kişinin yakalanmasının ardından, örgütün Ege Bölge sorumluları oldukları iddia edilen 2 kişi daha gözaltına alındı.

08.07.2011 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir polisi tarafından 4 gün önce düzenlenen operasyonlarda terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi 3 kişinin yakalanmasının ardından, örgütün Ege Bölge sorumluları oldukları iddia edilen 2 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 Temmuz günü düzenlediği operasyonlarda terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi oldukları iddiasıyla İzmir, Malatya ve Batman'da yakalanan meslek yüksekokulu öğrencisi S. O. (22), öğretmen F. Ç. (27) ve işçi A. B'nin (28) sorgulamaları tamamlandı.

Örgüt üyelerinin verdiği ifadeler doğrultusunda soruşturmayı sürdüren terör ekipleri, Hizbut Tahrir'in Ege Bölge sorumlusu oldukları iddia edilen makine mühendisi B. K. (35) ile kimya mühendisi S. Ç'yi (26) Bursa'da düzenlenen operasyonla yakaladı. Zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda bol miktarda örgütsel doküman, dergi, gazete, yasak yayın ve örgüt için eğitim amaçlı hazırlanmış dokümanlar ele geçirildi.

Örgüt üyelerinin, "var olan devlet düzenini değiştirerek, şeriat amaçlı hilafet devleti kurmak" amacıyla çalışma yaptıklarının tespit edildiği bildirildi.

Gözaltına alınan B. K'nın yurt dışında eğitim çalışmaları yaptığı, konferanslara katıldığının belirlendiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğünde dün işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen örgüt üyelerinden S. O, F. Ç. ve A. B, cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan S. O. tutuklanırken, F. Ç. ve A. B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan B. K. ile S. Ç. ise bugün adliyeye gönderildi.

İzmir terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 4 gün önce İzmir, Malatya ve Batman'da gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütü Hizbut Tahrir üyesi oldukları belirlenen 3 kişi yakalanmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Terör Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement