İzmir Dershaneleri Rehber Öğretmenleri İKÇÜ'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

İzmir Dershaneleri Rehber Öğretmenleri İKÇÜ'de Buluştu

İzmir Dershaneleri Rehber Öğretmenleri İKÇÜ\'de Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYS sürecinde, okul ve dershanelere yönelik tanıtım faaliyetlerini hızlandırdı.

20.06.2013 17:38

İzmir'in yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sürecinde, okul ve dershanelere yönelik tanıtım faaliyetlerini hızlandırdı.

Üniversite adaylarının tercih süreçlerinde oldukça önemli bir misyon üstlenerek, öğrencilere yön veren, İzmir'deki dershanelerde görev yapan Rehberlik Servisi öğretmenleri; Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın organize ettiği, İzmir Dershaneleri Rehber Öğretmenleri Tanıtım Toplantısında biraraya geldi.

Çiğli Ana Yerleşkede gerçekleştirilen programın başında rehber öğretmenlere seslenen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, üniversite eğitimine yoğun talep yaşanan bir süreç yaşandığını söyledi.

"En doğru yönlendirmeyi siz yapıyorsunuz"

Prof. Dr. Acar, bu konuda en doğru yönlendiricinin rehberlik öğretmenleri olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Acar: " Türkiye'de her alanda fakülteler açılmaya devam edilmeli. Çünkü insanların eğitime olan talebi devam ediyor. Kapatılan bazı alanlardaki eğitim ihtiyacı Rusya'dan, Bulgaristan'dan, Macaristan'dan, KKTC'den karşılanıyor. Bu ülkeler bizden daha iyi mi eğitim veriyorlar? Onun için ülkemizin eğitim imkânlarını çok iyi değerlendirmek gerekir. Sizlerin yönlendireceği öğrencileri üniversitemizde öğrenci olarak görmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Acar'ın hoş geldiniz konuşmasının ardından sırayla; Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Saniye Türk Çulha, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Leyla Baysan Arabacı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aziz Kolkıran, Tıp Fakültesi Uzm. Dr. Gonca Dalkurt Mola, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Derya Ünal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Onur Kazancı, Turizm Fakültesi Arş.Gör. Ali Köstepen , Diş Hekimliği Fakültesi Arş. Gör. Elif Arslan fakültelerinin tanıtımlarına yönelik hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi.

Çiğli Ana Yerleşke ve Aydınlıkevler Yerleşkesini gezen İzmir'in çeşitli dershanelerinde görev yapan rehberlik servisi öğretmenleri İKÇÜ'nün laboratuvarları, derslikleri, kütüphane imkânları, sosyal tesisleri, kampüs alanı gibi birçok konuda geniş bilgi sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İzmir Dershaneleri Rehber Öğretmenleri İKÇÜ'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement