İzmir'in En Büyük Yeşil Alanı - Son Dakika
Yerel

İzmir'in En Büyük Yeşil Alanı

İzmir\'in En Büyük Yeşil Alanı

Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla çağdaş bir görünüm kazanan Çınartepe Kent Ormanı hizmete sunuldu.

09.03.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediyesi'nin çalışmalarıyla çağdaş bir görünüm kazanan Çınartepe Kent Ormanı hizmete sunuldu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan'ın konseriyle başlayan açılış renkli etkinliklerle devam etti. Açılış törenine binlerce kişi katıldı. Açılış sonrası vatandaşlara piknik keyfi yaşatıldı. 30 yıllık rüya gerçek oldu.

İzmir'e kuşbakışı konumuyla keyifli bir manzara sunan yeni tesislerin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Tartan sadece Gültepe halkına değil tüm İzmirlilerin gelebileceği bir mekan haline geldiğini söyledi. Başkan Tartan "30 yıldır konuşulan bir rüyayı gerçekleştirdik. Burası mezbelelikti. Burada bir cennet mekan yarattık. Benim İzmirli, Gültepeli hemşehrilerime, dostlarıma en büyük armağanlarımdan bir tanesi. Cumhuriyet tarihinde şu ana kadar fuardan sonra yapılmış en büyük yeşil alan. 80 dönüm. Yeni dönemde de sizlerin de desteği ile 40 dönümlük bir ek alan daha ilave edeceğiz. Çocuklar için etüt merkezleri, yeşil alanlar ve yeni bir kent tarihi müzesi kuracağım. Bu bölge yeniden taçlanmış, şahlanmış olacak" dedi.

80 DÖNÜM ALAN 7 BİN AĞAÇ

Şehrin stresinden ve gürültüsünden uzak huzurlu bir ortam sunan 97 dönümlük Çınartepe Kent Ormanı içinde 80 dönümlük yeni bir yaşam alanı oluşturuldu. 7 binin üstünde ağaç barındıran orman alanı içinde çağdaş tesisler göz kamaştırıyor. Herkese- her kesime aynı sevgi elini uzatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın en önemli projelerinden biri olan Gültepe Çınartepe Kent Ormanı Kır Kahvesi ve seyir teraslarıyla İzmir'in yeni yaşam merkezi ve cazibe merkezi durumunda. Çınartepe Kent Ormanı'nda Gezi alanları, süs havuzları, çocuk oyun alanları, koşu yolu ve spor alanları gibi tesisler bulunuyor.

GÜLTEPE ÇINARTEPE KENT ORMANI'NDA NELER VAR?

İzmir manzarasına hakim Kır kahvesi. Çocuk oyun alanları. Fitness aletlerinin bulunduğu spor alanları. 800 metrelik tartan pist. Doğal malzeme döşeli yürüyüş yolları. Süs havuzları. Seyir terasları. Açık otopark. Kamera sistemli güvenlik sistemi bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'in En Büyük Yeşil Alanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement