İzmir-Yüz Ameliyatları ile Yeniden Doğdu - Son Dakika
Güncel

İzmir-Yüz Ameliyatları ile Yeniden Doğdu

İzmir'in Gaziemir ilçesinde satın aldığı lüks ciple kaza yapan 38 yaşındaki Abdullah Tarakçı'nın yüzü, hava yastığındaki metal parçanın çarpmasının ardından tanınmayacak hale geldi.

18.01.2018 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Gaziemir ilçesinde satın aldığı lüks ciple kaza yapan 38 yaşındaki Abdullah Tarakçı'nın yüzü, hava yastığındaki metal parçanın çarpmasının ardından tanınmayacak hale geldi. Çenesi birçok yerinden parçalanan ve ağzının içi boşalan Tarakçı, 6 ay içinde geçirdiği toplam 5 ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Sakarya'da inşaat firması bulunan işadamı Abdullah Tarakçı, geçen yıl 15 Temmuz'da, İzmir'den o gün satın aldığı lüks cipiyle Gaziemir'den Karabağlar yönüne seyir halindeyken, önünde fren yapan otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Tarakçı'nın cipinin hava yastıkları açıldı. Açılan hava yastığının metal haznesi yerinden fırlayarak Tarakçı'nın yüzünde ve çene bölgesinde çok ciddi hasara neden oldu. Tarakçı kazanın ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Kendisini İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Sönmez ve ekibine emanet eden Tarakçı, 1 ay yoğun bakımda kaldı ve 40 saati bulan toplam 5 ameliyat geçirdi.

Yaşadığı kazayı ve sonrasını anlatan Abdullah Tarakçı, Geçen 15 Temmuz'da yeni aldığım ciple Sakarya'ya dönerken Gaziemir civarında basit bir kaza yaptım. Süratli değildim ancak hava yastığının yerinden fırlayan metal haznesi bana çok büyük hasar verdi. Çenem komple dağıldı. Çene kemiğim yoktu, damak yoktu, dişlerim yoktu. Ağızdan beslenemiyor, konuşamıyordum. 5 farklı ameliyat oldum. Belimden kemik alınıp çeneme takıldı. Tüm ameliyatlarım güzel geçti. Sakat kalır mıyım diye çok korktum. İş adamıyım, konuşamıyordum ve kendimi ifade edemiyordum. Bugünkü halime çok şükür dedi.

LEĞEN KEMİĞİNDEN ÇENE YAPILDI

Hava yastığının haznesi olduğu tahmin edilen metal parçanın Abdullah Tarakçı'nın yüzünün sol tarafına çarpmasıyla çenesinde kırıklar oluştuğunu kaydeden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Sönmez, Vücudunda dahi yanıklar vardı. İlk olarak kaldırıldığı başka bir hastanede çenesinin sol tarafı tamamen alınmıştı. Yaklaşık 10 gün içinde çenesiz biçimde bize geldi. İlk muayenede ağız içinin bütünlüğünün olmadığını gördük. Ağzından nefes alamıyordu, beslenmesini yapamıyordu diye konuştu. Hastaya ilk olarak mikrocerrahi yöntemle leğen kemiğinden çene yaptıklarını kaydeden Dr. Sönmez, çene kemiğini şekillendirdikten sonra yeni bir mikrocerrahi yöntemle ağız içinin tekrar oluşturulması için doku transferi ameliyatı yaptıklarını ifade etti. Önümüzdeki süreçte birkaç minik operasyon ile birlikte dişlere implant yapılacağını belirten Prof. Dr. Erhan Sönmez, Tarakçı'nın kısa zamanda normal yaşamına devam edebileceğini söyledi.

YOĞUN BAKIM DESTEĞİ

Daha önce de özellikle kanser hastaları için benzer işlemleri yaptığını anlatan Sönmez, Bu kadar büyük çaplı değil ama kanser nedeniyle çeneleri alınmış başka hastalara da leğen kemiğinden yada bacağından çene yapmıştık. Hepsi çok riskli ameliyatlardı. Kendisiyle ve ailesiyle konuşup karar verdik. Bize güvendiler. 1 aya yakın yoğun bakımda kaldı. Bu kadar büyük ameliyattan sonra vücudun dengesi bozulur. O dengeyi tamamen sağlamak için yoğun bakım desteğinin tam olması gerekliydi. Bundan sonra diş restorasyonu için bir ameliyat yapacağız. Beslenme ve konuşma konusunda herhangi bir kayıp yaşamayacak dedi.

İzmir-Yüz Ameliyatları ile Yeniden Doğdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir-Yüz Ameliyatları ile Yeniden Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement