Kadıköy'de "Şampiyon"Un Gecesi - Son Dakika
Spor

Kadıköy'de "Şampiyon"Un Gecesi

Spor Toto Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon kendi seyircisinin önünde çıktığı son maçta Kardemir Karabükspor'u 4 0'lık farklı skorla geçti Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük bir coşkunun yaşandığı gecede, tribünlerde ikinci yarıda şampiyonluk şarkıları söylendi "Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıt parçası sahada elden ele gezdi Aziz Yıldırım, hak mahrumiyeti cezası dolmadan tribünde maç izledi Kaptan Emre Belözoğlu, 43. dakikada attığı golden sonra asisti yapan Sow ile sahada secdeye gitti Caner Erkin son maçta sarı kart cezalısı durumuna düştü.

09.05.2014 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, bu sezon sahasında seyircisinin önünde çıktığı son maçta Kardemir Karabükspor'u 4-0'lık farklı skorla geçerek, taraftarına büyük bir sevinç yaşattı.

Ligin bitimine 3 maç kala şampiyonluğu garantileyen sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonunda Kadıköy'deki son maçta rakip fileleri sırasıyla Sow, Meireles, Emre Belözoğlu ve Webo'nun golleriyle havalandırarak, iç sahadaki kapanışı farklı yaptı.

Son maçta seyircisine galibiyet yaşatmak için maça hırslı başlayan ve ilk yarıda 3 gol birden bulan sarı-lacivertliler, son dakika golüyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle bitime 1 maç kala puanını 71'e yükseltti. Fenerbahçe 29. haftadaki Medical Park Antalyaspor galibiyetinin (4-1) ardından 3 hafta sonra yeniden maç kazandı.

Kadıköy'de şampiyonluk coşkusu

Sarı-lacivertlilerin mücadelesinde taraftarlar, maçın başından sonuna kadar tribünlerde büyük bir coşku yaşadı.

İlk yarıda gelen gollerle coşan taraftarlar, ikinci yarıda tümüyle şampiyonluk tezahüratları yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcular, karşılaşmanın ardından saha ortasında bir Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı olan "Akşama Geleceğim" eşliğinde oynadı.

"Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıt elden ele gezdi

Karşılaşmanın 80. dakikasına gelinirken sarı-lacivertli futbolcuların saha içinde elden ele dolaştırdığı bir kağıt parçası dikkati çekti.

Maçın 76. dakikasında Bekir İrtegün'ün yerine oyuna giren Selçuk Şahin'in getirdiği kağıt, futbolcuların ellerinde dolaştıktan sonra son olarak kaleci Volkan Demirel'e verildi.

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin futbolculara not ilettiği kağıt olayına gönderme gibi görünen organizasyonda, Volkan'ın kağıdı yayıncı kuruluş kamerasına açmasıyla, "Şampiyon Fenerbahçe" yazısı görüldü.

"Aziz başkan oley" tezahüratı yaptılar

Saha içinde yaşadıkları sevinç gösterilerinin ardından protokol tribünü önüne gelerek dizilen Fenerbahçeli futbolcular, "Aziz başkan oley" şeklinde tempo tuttu. Futbolcular, tezahüratın ardından başkan Yıldırım'ın önünde eğilerek saygı belirtti.

Protokol tribününde eşiyle beraber bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, futbolcuların bu jestine alkışlarla karşılık verdi.

Aziz Yıldırım cezası dolmadan tribünde maç izledi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 13 Şubat 2014'te Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 90 günlük hak mahrumiyeti cezasının süresi dolmadığı halde karşılaşmayı statta izledi.

Yıldırım'ın, cezasını doldurmadan karşılaşmayı statta izlediği için kuruldan tekrar ceza alması bekleniyor.

Emre, Sow'la secdeye gitti

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, 43. dakikada Sow'un soldan ortasında topu ceza alanı içinde yaptığı vuruşla kaleye gönderdi. Emre, attığı golden sonra kendisine asist yapan Sow ile secdeye gitti.

Sow 1 attı, 3 kaçırdı

Sarı-lacivertli takımın maçtaki ilk golünü atan Sow, ilk yarıda önemli pozisyonlarda gol fırsatlarını değerlendiremedi.

Müsabakanın 29. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şık bir vuruş yapmak isterken topu üstten auta atan Senegalli golcünün, 40. dakikada ceza alanına girerken yaptığı sert vuruş kaleciden döndü. Sow, 54. dakikada da kale önünde kafa vuruşunda topu yandan auta attı.

İlk gole kulübe önünde sevindiler

Sarı-lacivertliler, 14. dakikada Sow'un ayağından buldukları golde takım halinde bir araya gelerek sevinç yaşadı.

Sow, attığı golden sonra yedek kulübesine doğru gelirken, diğer futbolcular da onu takip etti. Sahadaki 11, teknik heyet ve yedeklerle beraber sevinç yumağı oluşturdu.

Fenerbahçe'nin maçtaki ilk golünden sonra tribünlerde meşaleler yandı.

Caner Erkin cezalı

Fenerbahçe'de Kardemir Karabükspor mücadelesinde sarı kart gören Caner Erkin, cezalı duruma düştü.

Bu sezon 3. kez 4 sarı kart limitini dolduran sarı-lacivertli futbolcu, ligin 34. ve son haftasında deplasmanda Kayserispor ile yapılacak mücadelede takımını yalnız bırakacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadıköy'de 'Şampiyon'Un Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement