Kahta'da Doğalgaz Verildi - Son Dakika
Yerel

Kahta'da Doğalgaz Verildi

Kahta ilçesine ilk doğalgaz düzenlenen törenle verildi.

08.09.2012 17:04

Kahta ilçesine ilk doğalgaz düzenlenen törenle verildi.

Ak Mercan Gaz Doğalgaz Şirketi Enerji Koordinatörü Yunus Kekin, Mustafa Kemal Caddesi'nde açılan abone merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adıyaman merkezinde bugün itibariyle abone sayısının 28 bin 500 olduğunu belirterek, "Kahta'da da abone merkezimize başvurularımız başladı. Kahta'ya doğalgaz vermenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da konuşmasında, şunları söyledi:

"Kahta için hayal olan doğalgazın gerçek olma sevincini yaşamaktayız. İlçemize çok ciddi yatırımlar olmaktadır. Fakat Kahta halkı daha fazla hizmet istemektedir. Çünkü halkımız hükümete en güzel desteği veren yerler arasında yer almaktadır. Doğalgaz şirketine de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise doğalgazın hayırlı olmasını diledi.

-"Artık fabrika bacaları tütmeye başladı"-

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise hayırlı bir iş için burada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kahta için sürekli hayalden öteye gidilmez denildi. Fakat gördüğünüz gibi hayal olmaktan çıktı ve gerçek oldu. Adıyaman'a gelen tüm hizmetler mutlaka Kahta-ya gelecektir. Tabi ki, bu çalışmalar Kahta halkının hükümete verdiği destek ve tüm milletvekillerimizin çalışmaları sonucu meydana gelmiştir. Adıyaman 2012 yılı itibariyle yatırımları alma sırası 68-inci sıradan 13-üncü sıraya yükseldik. Güzel işler yapıyoruz. Kahta Devlet Hastanesinin eski binası ile şimdi yapılan 150 yataklı hastaneyi karşılaştırınız. Şu an da hastaneler artık başka yerlere sevk edilmiyor. Kahta'da eskiden iki tane lise vardı, şimdi on üzerinde liseye sahip oldu. Kahta'nın Küçük Sanayi Sitesi yoktu fakat şimdi Organize Sanayi Sitemiz bitiyor. Artık orada fabrika bacaları tütmeye başladı. Artık bölgemizde işsizlik sorununu çözeceğiz. En büyük projelerimiz sulama alanında yapılmaktadır. Kahta için hazırladığımız büyük çaplı sulama projesi vardır. Onlar çok kısa sürede hayata geçirilecek."

Bu yapılan tüm hizmetlerinin birilerini çok rahatsız ettiğini belirten Aydın, " Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan dış güçler bölge insanın yatırım görmesini engel olan zihniyetle aynıdır. Bölgede meydana gelen gelişmeler onları rahatsız etmektedir. Onların da son çırpınışları olur inşallah. Terörü lanetliyorum. Yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, doğalgaz temsili meşalesi yakıldı ve abone merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta Kaymakamı Metin Esen, AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı da katıldı.

Muhabir: İsmail Kaya

Yayıncı: Zeynep Yücetaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahta'da Doğalgaz Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement