Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sancak Belediyesi'ni ziyaret etti - - Son Dakika
Ekonomi

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sancak Belediyesi'ni ziyaret etti -

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sancak Belediyesi\'ni ziyaret etti -

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler, çözüm süreci olmasın istiyor" dedi.

19.01.2014 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, " Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler, çözüm süreci olmasın istiyor" dedi.

Beraberinde Vali İbrahim Taşyapan ve AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile merkeze bağlı Sancak Belediyesini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Fahrettin Çolban'dan, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Yılmaz, belediye çıkışında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, çeşitli kanallardan Sancak Belediyesinin projelerine destek verdiklerini ve bu sayede beldenin altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını söyledi.

SODES programları kapsamında gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik yatırımları olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çeşitli hibelerimiz teşviklerimiz var bunları da devam ettiriyoruz. Fakat en önemlisi huzur ortamı. Huzur olmadan hiçbir şeyin tadı yok. Kardeşlik, birlik, beraberlik bu konuda hükümetimiz çok güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar daha tam bitmiş değil. İnşallah ümidimiz bu son 30 yılda yaşadığımız hadiseler bir daha yaşanmasın. Kardeş kavgaları olmasın, ülkemiz birlik ve beraberlik içinde dünya ile rekabet etsin. Birbirimizle çekişmeyelim. Birbirimizle kardeş olalım. Güçlü olalım, iri ve diri olalım dünya ile rekabet edelim."

- "Çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlar var"

Ülkede sağlanan birlik ve beraberliği çekemeyenlerin bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu çözüm sürecini sabote etmeye çalışanlar var. Engellemeye çalışanlar var, Türkiye'yi sevmeyenler, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler, çözüm süreci olmasın istiyor. Bunun için gayret ediyorlar. Türkiye, ekonomik olarak büyümesin, gelişmesin istiyorlar. İnşallah bunlara gerekli cevabı 30 Mart'ta vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, yatırım alanında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ayrıcalıklı bir şekilde hizmet götürüldüğünü kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle imkanı kısıtlı belediyelerimize destek olmak amacıyla bazı yeni programlar devreye koyduk. Bunlardan bir tanesi SUKAP dediğimiz program. Aslında yeterince iyi anlatamadık. Bu, Türkiye'de en az KÖYDES kadar önemli. Gerçekten çok büyük bir nüfusa hizmet götüren bir program. SUKAP sayesinde imkanı olmayan belediyelerimiz altyapı projelerini gerçekleştirme şansına kavuşuyor. Nüfusu 25 binin altında olan belediyelere yüzde 50 hibe veriyoruz. Karşılıksız yüzde 50 geri kalanını da uzun vadeli bir kredi şeklinde sağlıyoruz. Tek kuruş belediyelerin kasasından çıkmadan çok önemli altyapılar gerçekleşiyor."

-sancak belediyesi

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kalkınma Bakanı Yılmaz, Sancak Belediyesi'ni ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement