Kalp Krizi Geçiren Vatandaş, Sağlık Müdürünün Müdahalesiyle Yaşama Tutundu - Son Dakika
Yerel

Kalp Krizi Geçiren Vatandaş, Sağlık Müdürünün Müdahalesiyle Yaşama Tutundu

Kalp Krizi Geçiren Vatandaş, Sağlık Müdürünün Müdahalesiyle Yaşama Tutundu

Mersin’de geçtiğimiz günlerde camide Cuma namazı kılarken kalp krizi geçiren vatandaş, aynı camide bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı’nın ilk müdahalesiyle yaşama tutundu.

12.08.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de geçtiğimiz günlerde camide Cuma namazı kılarken kalp krizi geçiren vatandaş, aynı camide bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı'nın ilk müdahalesiyle yaşama tutundu.

Mersin'de 31 Temmuz 2015 günü, merkez Akdeniz ilçesindeki Ulu Cami'de Cuma namazı sırasında aniden fenalaşan 66 yaşındaki Abdurrahman Doğan'ın imdadına Mersin İl Sağlık Müdürü Başaralı yetişti. Cuma namazı kılmak için Ulu Cami'ye giden Abdurrahman Doğan, namazını kılarken aniden fenalaşarak yere yığıldı. Bu esnada aynı camide namaz kılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Başaralı, hızla hastaya müdahale ederek yaşama tutunmasını sağladı. Daha sonra olay yerine çağrılan ambulans ile Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdurrahman Doğan'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Bir hafta hastanede yatan ve daha önce iki kez felç geçirdiği öğrenilen Doğan, gerekli tedavisinin yapılmasının ardından taburcu edildi. Doğan, merkez Mezitli ilçesindeki evinde ailesinin desteğiyle sağlıklı günlerine dönme sürecine girerken, camide kendisine ilk müdahaleyi yaparak yaşama tutunmasını sağlayan İl Sağlık Müdürü Başaralı'ya teşekkür etti.

Yaşanan olayla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Başaralı, olay gününü şöyle anlattı: "Namaz için gittiğimiz camide bir vatandaşın fenalaşarak yere yığıldığını gördüm. O esnada birlikte olduğum arkadaşımla beraber vatandaşa hızla müdahale ettik. Belirtileri tipik kalp krizi idi. Hastaya gerekli ilk yardım müdahalesini yaparken, bir yandan da 112'yi arayarak ambulans çağırdık. Yaptığımız erken müdahale neticesinde vatandaşımız yaşama tutundu" dedi.

Bu tür acil durumlarda ilk yardımın çok önemli olduğunu vurgulayan Başaralı, "Acil durumlarda ilk yardım bilgisine sahip olmak çok önemli. Bu tür durumlarda hızlı ve doğru müdahale çoğu zaman hayat kurtarır. Sağlık Müdürlüğü olarak ilk yardım eğitimlerini sağlık personelinin yanı sıra vatandaşlarımıza da veriyoruz. Bakanlığımızın çıkardığı İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında iş yerlerimizde ve okullarımızda ilk yardım eğitimleri düzenliyoruz. 2014 yılında eğitimini tamamlayıp yaptığımız sınavda başaralı olan 3 bin 160 kişiye, 2015 yılı ilk 6 aylık dönemde ise bin 781 kişiye ilk yardımcı sertifikası verdik. Son yaşadığımız olayda görüldüğü gibi doğru müdahale çoğu zaman bir insanın tekrar yaşama dönmesini sağlıyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalp Krizi Geçiren Vatandaş, Sağlık Müdürünün Müdahalesiyle Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement