Kamp Armen İçin Yürüdüler... - Son Dakika
Güncel

Kamp Armen İçin Yürüdüler...

Kamp Armen İçin Yürüdüler...

Hdp İstanbul Milletvekili Garo Paylan 52 gündür direniyoruz ama 100 yıldır adalet bekliyoruz Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA Nor Zartonk ve Kamp Armen Dayanışması üyesi bir grup, Kamp Armen Yetimhanesi'nin iadesi için Taksim Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş yaptı.

26.06.2015 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp İstanbul Milletvekili Garo Paylan

52 gündür direniyoruz ama 100 yıldır adalet bekliyoruz

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

Nor Zartonk ve Kamp Armen Dayanışması üyesi bir grup, Kamp Armen Yetimhanesi'nin iadesi için Taksim Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, '52 gündür direniyoruz ama 100 yıldır adalet bekliyoruz. Nasıl devlet kararı ile gasp edildi ise yine devlet tarafından hemen iade edilmeli dedi.

Aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu Ermeni çocukların kaldığı Tuzla'daki Kamp Armen Yetimhanesi'nin iade edilmesi talebiyle Tünel Meydanı'nda toplanan Zartonk ve Kamp Armen Dayanışması üyesi grup, saat 19.30'dan itibaren Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde 'Şikayetim var ey insanlık, bizi yarattığımız uygarlığınızdan attılar yazılı pankart taşıyan grup, yürüyüş boyunca 'Bu daha başlangıç Mücadeleye devam ve 'Hepimiz Hrant'ız Hepimiz Ermeniyiz sloganları attı.

Yürüyüşün sonunda grup adına basın açıklamasını HDP Milletvekili adayı Diren Cevahir Şen okudu. Şen, 'Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen, tam 32 sene önce bilinçli bir devlet politikası ile gasp edilmiş, hiçbir yasal dayanağı olmadan elimizden alınmıştır. Bizler 52 gündür Kamp Armen'in devlet tarafından el konulma halinin sona erdirilmesini ve gerçek sahibi olan Ermeni halkına geri verilmesini istiyoruz dedi.

Yürüyüşe destek veren HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise şunları söyledi

'Arkadaşlar, 52 gündür direniyoruz. Ancak biz adaleti 100 yıldır bekliyoruz. 100 yıl önce işlenen suça bakamayanlar, tarihçilere bırakanlar, Kamp Armen'e bakmalılar. Madem tarihe bakamıyorsunuz, bugüne gelelim, Kamp Armen'e bakalım. Kamp Armen soykırımın belgesidir. Bizim katledilmiş halkımızın ve soykırıma uğramış kültürümüzün bir hatırası, hafıza mekanıdır. Yüzleşmeye bugünden başlayalım dedik. Kamp Armen'in iadesini istiyoruz. Hemen bugün istiyoruz. Arkadaşlarımız 52 gündür direniyorlar. O direnişin bir an önce sonlanmasını ve yıllar sonra Hrant Dink'in ruhunu şad etmek için bekliyoruz.

Açıklamaların ardından eylem sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamp Armen İçin Yürüdüler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement