Kamulaştırma Yapılmadan Baraj İnşaatına Tepki - Son Dakika
Güncel

Kamulaştırma Yapılmadan Baraj İnşaatına Tepki

Kamulaştırma Yapılmadan Baraj İnşaatına Tepki

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Taşlıköy'de kamulaştırma yapılmadan köylülerin arazileri üzerinde enerji amaçlı Ayvalı Barajı'nın kurulma çalışmalarının sürdürülmesi tepki topladı.

09.01.2012 11:42

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Taşlıköy'de kamulaştırma yapılmadan köylülerin arazileri üzerinde enerji amaçlı Ayvalı Barajı'nın kurulma çalışmalarının sürdürülmesi tepki topladı.

Taşlıköy'ün Çoruh Nehri kollarından Oltu Çayı üzerine kurulacak Ayvalı Baraj gölü içinde kalacağını belirten Avukat Nizamettin Selçuk, Olur'a bağlı 1000 nüfusu ve 230 haneli Taşlıköy'ün Muhtarı Yüksel Atmaca, köylerinin Ayvalı baraj gölü içinde kalacağını bildirdi. Göç edenlerle birlikte toplam 805 haneye ait araziyi kamulaştırması gerektiğini belirten Atmaca, şimdiye kadar sadece 15'inin parasının ödendiğini söyledi. Muhtar Yüksel Atmaca, şöyle dedi:

"Baraj çalışması nedeniyle arazilerimiz toz, toprak içerisinde kaldı. Önümüzdeki sezon meyve ve sebze ekmemiz, ağaçlardan meyve almamız mümkün değil. Barajı yapan firma, kimseye haber vermeden dinamit patlatıyor. Kopan kaya parçaları evlerimizin önüne kadar geliyor. Bu yüzden tedirginiz. 2009 yılında istimlakın tamamlanarak alacakların ödeneceği bildirildi. Paramızı versinler ki bizde başımızın çaresini bakalım."

"CENNETİ CEHENNEME ÇEVİRDİLER"

Taşlıköy'de arazisi bulunan Erzurum Barosu Avukatlarından Nizamettin Selçuk, kamulaştırmanın 2009 yılı sonunda bitirileceğinin açıklandığını ancak, şimdiye kadar yapılmadığını. barajın 2014'te tamamamlanacağını söyledi. Yeni yasaya göre dava açmanın her kişi için ortalama 1000 TL'ye olduğunu anlatar Selçuk, şöyle dedi:

"Köylünün parası, maddi gücü yok. Köyümüz er ya da geç sular altında kalacak. Köylüler; 'Buraya kimse baraj yapılmasın' demiyor. Aksine; 'Bu baraj Türkiye Cumhuriyeti'nin yararınadır. Karşı çıkmıyoruz. Ama onlar bizim cennet gibi köyümüzü istimlak etmeden cehenneme çevirdi. Vadide dozerler çalışıyor, dinamit patlatılıyor. Kayalar, toz toprak ev ve bahçelerimizin içine düşüyor. Binlerce meyve ağacını mahvetti. İsteğimiz istimlakı yapılması, paramızın verilmesi. O zaman biz de köyü terk edelim. Çünkü artık köyde yaşam ve huzur kalmadı. Firma yetkilileri 'eğer zarar varsa mahkemeye gidin' diyor. Bu kadar yüzsüzlük olmaz. İnsanda biraz Allah korkusu olur." - Erzurum/ Olur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kamulaştırma Yapılmadan Baraj İnşaatına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement