Karaağaç'ta Termal Su Sevinci - Son Dakika
Yerel

Karaağaç'ta Termal Su Sevinci

Karaağaç\'ta Termal Su Sevinci

Gömeç'e bağlı Karaağaç beldesinde, 55 derecede termal suyun bulunması bölgede büyük sevinçle karşılandı.

16.12.2013 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gömeç'e bağlı Karaağaç beldesinde, 55 derecede termal suyun bulunması bölgede büyük sevinçle karşılandı.

Termal suyun özellikle kış turizmi açısından çok önemli bir değer olduğu belirten Kaymakam Naif Yavuz, gelen tatilciler termal suyun yanında denizden de bu bölgede denizden da faydalanabilmesi artı değer katıyor. Tesis ile bölge ekonomisinin yanı sıra istihdama da büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Bir hayalin gerçek olmasının sevincini yaşadıklarını söyleyen Karaağaç Belediye Başkanı Arif Efetekin ise, "Beldemizde uzun yıllar boyunca termal su hayalimizdi. Bu konuda belediye olarak büyük gayret harcadık. Varmak İnşaat tarafından sürdürülen çalışmalarda mutlu sona geldik."diye konuştu.

Varmak İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Varlı ise,"20 bin dönüm civarı ruhsatlı alanımızda bir yıl gibi kısa bir süredir arama çalışmalarımız aralıksız sürdü. Bu verilerden 4 tane verimli nokta tespit edildi. Şu andaki kuyuyu açtığımız yer bunlardan bir tanesidir. Bunu tercih etme nedenimiz ulaşım ve tesise yakın olmasıdır. Sonuç olarak var olan tesisimiz gibi 2 tesise yetecek kadar su aldık. Önümüzdeki dönemde 55 derece olan termal su ile ilgili analiz raporlarını kamuoyu ile paylaşacağız. Bu ruhsatlı alanlardaki jeofizik çalışması ruhsat maliyetleri ve kuyu maliyetinin toplamı yaklaşık 1 milyon lira civarındadır. Yapımı devam otel ve devremülk konseptindeki işletmenin de yatırım maliyeti yaklaşık 20 milyon lirayı bulacaktır. Yaşam Termal Tatil Köyü'nü 2014 Ekim ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Bu tesiste 200 civarında da personel istihdam edilecektir. Jeotermal kuyusunun açılmasını üstlenen Çakır Sondaj A.Ş yetkilileri de cefakarca yağmur, çamur demeden gösterdikleri çabaya teşekkür ediyoruz. Bu projelerimiz Körfez'de devam edecektir. Hedefimiz en az 2 tane daha jeotermal kuyuyu kazandırmaktır" - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaağaç'ta Termal Su Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement