Karnabahar Pizza sever misiniz? - Son Dakika
Sağlık

Karnabahar Pizza sever misiniz?

Karnabahar Pizza sever misiniz?

Öğrencilerin el emeği göz nuru kompozisyonlar ile resimleri ve birbirinden lezzetleri yemek tarifleriyle katıldığı geleneksel "ISS Catering 5. Sağlığın Renkleri Yarışması"nda ödüller sahiplerini buldu.

29.05.2017 15:24  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödül töreninde sahne alan ünlü şarkıcı Atiye, festival havasında geçen organizasyona katılan 3.000 kişiyi coşturdu.

Türkiye'nin lider hazır yemek firması ISS Catering'in, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sağlıklı beslenme konusundaki bilinç ve becerilerini artırmak, ayrıca verili bir konudaki yeteneklerini sergilemeye teşvik etmek amacıyla beş yıldır kesintisiz düzenlediği "ISS Catering Sağlığın Renkleri Yarışması" sonuçlandı.

20 Mayıs 2017 Cumartesi günü, yaklaşık 3.000 öğrenci ile velinin yanı sıra ISS Catering yöneticilerinin de katıldığı ödül töreni organizasyonu, ünlü şarkıcı Atiye'nin verdiği konserle tam bir bahar festivali havasında gerçekleşti.

YEMEKLER DE YARIŞIR!

Türkiye genelindeki onlarca okuldan yüzlerce öğrencinin ilgi gösterdiği yarışmaya 3. ve 4. sınıf öğrencileri "Dostluk" konulu kompozisyon, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri de aynı konudaki resimleriyle katıldılar.

Yemek yarışması ise organizasyonun en eğlenceli kısımlarından biriydi. 10 gruba ayrılan 23 ortaokul ve lise öğrencisi, hazırladıkları yemek tariflerini ISS Catering aşçılarının da desteğiyle 50 dakikada hazırladılar.

ISS Catering Sağlığın Renkleri Yarışması'nın jüri üyelerini oluşturan ISS Türkiye COO'su Engin Üstel, ISS Catering Genel Müdür Yardımcısı Funda Alptekin, Prof. Dr. Rahim Anşin, ressam Burhan Özer, yazar-fotoğraf sanatçısı Göktuğ Canbaba, gazeteci-yazar Ömür Kurt, Neşe Köymen ve Jale Şenkal'ın, anında tadımla seçim yapmaya çalışırken iyiler arasından en iyisini seçmekte zorlandıkları gözlerden kaçmadı.

ENGİN ÜSTEL: "EN LEZZETLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ"

Sıra ödüle layık görülen öğrencilerin açıklanmasına geldiğinde bütün katılımcıların heyecanı doruktaydı. Ödüllerin dağıtımına geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan ISS COO'su Engin Üstel, Sağlığın Renkleri Yarışması'nın ISS Catering'in gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve eğitime destek projeleri arasında çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek şöyle dedi: "Beş yıldır gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle öğrencilerimizin resim, kompozisyon ve yemek konularında yeteneklerini özgürce sergileyebilecekleri böylesine çekici bir alan yarattığımız için mutluyuz. Yarışmamız, Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımızda sağlıklı yaşam ve yeme içme kültürünün gelişmesine katkı sağladığı için de gurur duyuyoruz."

ÖDÜL DE GELECEK DE ÇOCUKLARIN

Sunuculuğunu ünlü oyuncu Yosi Mizrahi'nin üstlendiği ödül töreninde, ISS Catering 5. Sağlığın Renkleri Yarışması'nın "Yemek" bölümünde birbirinden lezzetli yemekler arasından birinciliği "Karnabahar Pizza" ile 7. sınıf öğrencileri Tuana Kaplan ile Sudem Ayar'dan oluşan "Sihirli Eller" ekibi kazandı. 11. sınıf öğrencileri Bengisu Yetkin, Lütfiye Rıdvan ve Yağmur Ceylan'dan oluşan "Yıldızların Aşçıları" ekibi "Lezzetin Gizli Yelkenlisi" yemeği ile ikinci, 6. sınıf öğrencileri Elif Büyüksel ile Ceylin Büyüksel'den kurulu "Minyatür Ustalar", "Sebzeli Çanak Köfte" ile üçüncü oldu. 6. sınıf öğrencileri Azra Tansöker, Azra Erke, Nisanur Taban'ın oluşturduğu "Tatlı Aşçılar" ekibi de "Sultan Kebabı" ile dördüncü sırada yer aldı.

"Kompozisyon" bölümünde birinciliği Naima Gül Yurtsever kazanırken Tuana Balacı ikinci, Deniz Kahraman üçüncü, Baran Karadağ dördüncü oldu. Birinciliğini Ada Baran'ın elde ettiği "Resim" bölümünde ise Zeynep Bahçeci ikinci, İlke Süzer üçüncü, Zeynep Ilgın Sivri dördüncü sırada yer aldı. Kazananlara ödüllerinin verilmesinin ardından ISS Catering 5. Sağlığın Renkleri Yarışması ödül organizasyonu Atiye'nin müthiş sahne şovlarıyla süslediği konserinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Karnabahar Pizza sever misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement